Gebze'de İşlerine Son Verilen Lojistik İşçileri - Son Dakika
Yerel

Gebze'de İşlerine Son Verilen Lojistik İşçileri

(TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk, lojistik şirketindeki işlerine son verilen işçilerin eylem çadırlarının polis tarafından sökülmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

04.02.2013 18:45

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası

(TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk, lojistik şirketindeki işlerine son verilen işçilerin eylem çadırlarının polis tarafından sökülmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Öztürk, Alman Ver.di Sendikası Başkan Yardımcısı Andrea Kocsis ve bazı sendika yöneticileri ile işlerine son verildiği için Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'ndeki lojistik şirketinin deposu önünde eylem yapan 20 işçiyi ziyaret etti.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, işten çıkarılan işçilerin 230 gündür iş yeri önünde eylem yaptığını hatırlatarak, eylem çadırının polisler tarafından gece sökülmesini işçi sınıfına yapılan saldırı olarak nitelediklerini ifade etti.

Türkiye'nin hiçbir yerinde benzeri bir uygulama ile karşılaşmadıklarını dile getiren Öztürk, çadır için izin alma zorunluluğu bulunmadığını ancak emniyet yetkililerinin valilik talimatıyla kurulan çadırı yıktıklarını ileri sürerek,

"Lojistik şirketindeki işlerine son verilen işçilerin eylem çadırlarının polis tarafından sökülmesi kabul edilemez. Onlar yıkmaya, biz yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ver.di Sendikası Başkan Yardımcısı Andrea Kocsis ise firmanın tavrını kabullenemediklerini söyledi.

Kocsis, uluslararası firmanın sendika düşmanlığı yapmasına, insan haklarını ayaklar altına almasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Yaptıkları gözlemde, işverenin polisle işbirliği içinde olduğunu gördük. Şimdi buradan gidiyoruz ama unutacağımızı zannetmeyin, daha güçlü ve kalabalık bir şekilde buraya geleceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup dağıldı.

Muhabir: İsa Turhan/ Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gebze'de İşlerine Son Verilen Lojistik İşçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement