Gediz'de Ceviz Aşılaması Köylüyü Kalkındıracak - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Ceviz Aşılaması Köylüyü Kalkındıracak

Gediz\'de Ceviz Aşılaması Köylüyü Kalkındıracak

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Soğuksu Köyü'nde gerçekleştirilen ceviz aşılama çalışmalarının yüzde 85 oranında başarı sağladığı bildirildi.

30.07.2012 13:45

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Soğuksu Köyü'nde gerçekleştirilen ceviz aşılama çalışmalarının yüzde 85 oranında başarı sağladığı bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit ve Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen Soğuksu Köyü'nde bulunan ceviz ağaçlandırma sahasını gezerek bir dizi incelemelerde bulundular.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit, Gediz'in Soğuksu köyünde yapılan ceviz aşılama çalışmalarının yüzde 85 oranında başarı sağlamasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

2011 Yılında Gediz Kaymakamlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Soğuksu Köyü'nde 400 Adet ceviz dikimi yapıldığını belirten Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit, başarı oranında beklenen neticenin alınması üzerin 2012 yılında da aynı mevkide aşılı sertifikalı ceviz bahçelerinden temin edilen ceviz kalemleri kullanılarak, Dilcikli İngiliz aşısı yöntemiyle aşılama çalışması yapıldığını ifade etti.

Müdür Eryiğit, "Aşılama çalışmasında geç çiçeklenme dönemi geçirmekte olan Chandler ceviz türü ile Chandler ceviz türünün tozlayıcısı olan Franquette türü kullanıldı. Bu türlerin tercih edilme sebebi ise geç çiçek açarak geç donlardan etkilenmemesidir.

Yapılan kontrollerde aşıda yüzde 85 oranında başarı sağlandığı görüldü. Aşılama ile orman köylüsünün gelir seviyesinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bir nevi laboratuvar mahiyetinde yapılan bu çalışma uygulayıcılara ışık tutmakta ve gelecek için de ümit vermektedir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Ceviz Aşılaması Köylüyü Kalkındıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement