Gediz Göleti'nde Su Tutmaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

Gediz Göleti'nde Su Tutmaya Başlandı

Gediz Göleti\'nde Su Tutmaya Başlandı

Yapımı tamamlanan Gediz Göleti'nde su tutulmaya başlandı.

02.11.2013 10:34

Yapımı tamamlanan Gediz Göleti'nde su tutulmaya başlandı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, daha önce yapılan Gümele ve Erdoğmuş göletlerinin toplamından daha fazla su tutma kapasitesine sahip olan Gediz Göleti'nin bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yöre halkının sulu tarıma geçmesinde Gediz Göleti'nin en büyük etken olacağını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şöyle konuştu:

"İlçemizde yıllardır konuşulan ama geçmiş hükümetler tarafından bir türlü gerçekleştirilemeyen Gediz Göleti tamamlanmak üzeredir. Gölet su tutmaya başlamış ve en derin yerden 6 metre seviyesine ulaşmıştır. Önümüzde kış mevsimi olması nedeniyle yağışlarla beslenecek olan Gediz Göleti, önümüzdeki bahar ayından itibaren halkımıza ekonomik olarak katkı sağlamaya başlayacaktır.

Gediz Göleti'nin hayata geçirilmesiyle birlikte çiftçilerimiz sulu tarıma geçecek, sulu tarım ürün çeşitliliği ile bölgede bereket artacaktır.

Gölet inşasında cebri boruların montaj işlemleri ve sulama hattı tamamlanmış, halkımızın istediği ek hidrant işlemleri de yürütülmektedir. Ayrıca sulama için vana odası yapım işlemleri devam edilmektedir. Kısa bir süre içerisinde tüm işlemleri tamamlanacak gölet teslim edilecek ve Gediz'in ekonomisi, havası değişecektir.

Gediz Göleti'nin bölgemize, halkımıza hayırlı olmasını diler, göletin yapılmasında başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve emeği geçen herkese şahsım ve Gediz halkı adına teşekkür ederim" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Göleti'nde Su Tutmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement