Gemlik ilçesinde, 1800'lü yıllarda papazhane olarak inşa ettirilen tarihi Paşa Konağı, Bursa Büyükşehir Belediyesince yaptırılan restorasyon çalışmasının ardından "kültür merkezi" kimliğiyle ilçeye kazandırıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halitpaşa Mahallesi'ndeki yaklaşık 200 yıllık tarihiyle önemli bir sivil mimarlık örneği olarak gösterilen Paşa Konağı'nın restorasyonu tamamlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konağın yeniden hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, bu yapının bugüne kadar ağırlıklı olarak eğitim kurumu niteliğiyle kullanıldığını bildirdi.
Konağın cephesinin ahşap kaplamasının değiştirildiğini, binadaki gerekli bölümlerin yenilendiğini, katlardaki zemin farkının dengelendiğini ve engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir yapı oluşturulduğunu belirten Altepe, binanın Milli Eğitim Müdürlüğünden devralındığını ifade etti.
Paşa Konağı'nın, Gemlik'in en önemli mekanlarından biri olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:
" Konak, ilk günkü ihtişamı ve özgün yapısıyla ilçeye kazandırıldı. Paşa Konağı Kültür Merkezi, Bursa'nın incisi Gemlik'in sosyal yaşamına değer katacak. Konak, Gemliklilerin sosyal ve sanatsal etkinliklerini yapacakları ayrıcalıklı bir mekan haline geldi. Aynı zamanda burada mesleki eğitim kursları da verilecek. Bursa sevgimizi, hizmetlerimizle gösteriyoruz. Bursa'da uzak-yakın demeden her köşeye eserler kazandırıyoruz. Bu eserleri kente kazandırmak, bizler için büyük bir heyecan. Gemlik ve Bursa'nın gelişmesine katkı koyacak çalışmalar yapıyoruz. Ecdadını unutan milletler köksüz ağaca, tarihini bilmeyen milletler de hafızasını kaybetmiş milletlere benzer."
Daha sonra Altepe, kurdele keserek açılışını yaptığı Paşa Konağı Kültür Merkezi'ni beraberindekilerle gezdi.
Törene, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile vatandaşlar katıldı. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Gemlik'teki Tarihi Paşa Konağı Restore Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?