Gençler Geleceğe Yatırım Yaptı - Son Dakika
Yerel

Gençler Geleceğe Yatırım Yaptı

Gençler Geleceğe Yatırım Yaptı

Avrupalı gençler, Erzurum’dan mutlu ayrılırken, şehrin tarihi ve turistik yapısı ile kültürüne hayran kaldı.

23.10.2015 13:35

Avrupalı gençler, Erzurum'dan mutlu ayrılırken, şehrin tarihi ve turistik yapısı ile kültürüne hayran kaldı. Proje Koordinatörlüğünü Emine Er'in yaptığı ve iletişim sorumluluğunu Zeynep Erdoğan'ın üstlendiği "Bugünün Gençleri, Yarının İşgücü' projesi kapsamında Erzurum'a gelen Avrupalı gençler, şehirde oldukça yararlı ve verimli çalışmalara imza atarak, Erzurum'dan ayrıldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri ise bir uluslararası projeye daha imza atmanın gururunu yaşadı. 10-18 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen "Bugünün gençleri yarının iş gücü" isimli AB bakanlığı tarafından finanse edilen gençlik değişim projesi kapsamında Avrupalı gençler, Erzurum'da dolu dolu 6 gün geçirmenin keyfini yaşadı.

GENÇLİK LİDERLERİNİN EVLERİNE KONUK OLDULAR

İspanya, İtalya, Romanya, Litvanya, Estonya ve Türkiye olmak üzere toplam 6 farklı ülkeden projeye katılan 45 genç, Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Gençlik Liderlerinin evlerine konuk olmayı da ihmal etmedi. Avrupalı gençleri evlerinde ağırlayan gençlik liderleri Erzurum'un yöresel ev yemeklerini ve kültürünü Avrupalı gençlere tanıtma şansı yakaladı. Erzurum'un tarihi ve turistik mekanları ile spor tesisleri de Avrupalı gençlere tanıtıldı. Proje kapsamında Erzurum'a gelen yabancı konuklar, buz pateni yapmayı da ihmal etmedi.

ŞELALE'YE HAYRAN KALDILAR

Erzurum'da güzel günler geçiren ve işsizliğe karşı çözüm yolları arayarak fikirler üreten Avrupalı gençler, Erzurum gezisi esnasında gittikleri Uzundere- Tortum Şelalesi'ne hayran kaldı. Doğa harikası karşısında hayranlığını gizleyemeyen yabancı konuklar, "Burası mükemmel bir yer" diye konuştular. Gençlerin ihtiyaçlarını ve potansiyeli anlamasına destek olmak ve Gençlerin girişimcilik yönlerine katkı sağlamak amacıyla oldukça yararlı toplantılar yaptıklarını belirten Proje Koordinatörü Emine Er ve İletişim sorumlusu Zeynep Erdoğan bu projeyi neden yaptıklarını şöyle dile getirdiler: "Biz çok sağlam bir ekibiz, çalışma arkadaşlarımızın hepsi, farklı alanlarda üst düzey görev almakta ve sorumluluk sahibi insanlardan oluşmaktadır. Hepimiz memleket sevdalısı bir grup genciz. Bu proje yaptıklarımızdan sadece bir tanesi, dün olduğu gibi bugün de memleketimizin tanıtımını ve imajını yükseltebilmek için yaptığımız çalışmalarımızı yarın da var gücümüzle yapacağız. Bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayan destek veren kriz dönemlerinde çözüm bulan başta gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Fuat Taşkesenligil'e ve Gençlik merkezleri koordinatör müdürü Zülküf Yılmaz'a teşekkür ederiz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Geleceğe Yatırım Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement