Gençlik Korosu İlk Konserini Verdi - Son Dakika
Yerel

Gençlik Korosu İlk Konserini Verdi

Gençlik Korosu İlk Konserini Verdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ÇTSO Lisesi Gençlik Korosu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ilk konserini verdi.

21.03.2013 10:43

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ÇTSO Lisesi Gençlik Korosu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ilk konserini verdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden kurulu, Türkiye'nin ilk 'Gençlik Korosu'nu tanıtmak için Halk Eğitim Merkezi'nde tanıtım konseri düzenlendi. Konsere CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis üyesi M.Zeki Gürcün, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, okul müdürleri, ÇTSO Lisesi yönetimi, öğrenciler, öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konser öncesinde konuşma yapan ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk, albümün 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek, "Albümün yapımında emeği olan müzik öğretmenimiz Süleyman Özoğul'a, koroda görev alan öğrencilerime ve velilerine, albümün hazırlanmasında emeği geçenlere ve sponsor olanlara sonsuz teşekkür ederim. Hep belirttiğim gibi okul olarak bizim amacımız gençlerimizi değişen dünya şartlarına göre en iyi şekilde yetiştirmektir. Sanatta bu açıdan bizim en önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Aynı zamanda gençlerimizin kendi müziğimizi tanıması ve bilmesi açısından bu albüm önemli bir adım olmuştur. Bugün sekiz yaşında bir çocuğa gangnam style parçasını sorarsanız, hemen söylemeye başlayıp dans eder. Fakat aynı çocuğa 'Arda Boyları' yada 'Çay Elinden Öteye' derseniz suratınıza garip garip bakabilir. İşte bizde müziğimizi tanımanın eğitimle olacağı inancından yola çıkarak bu ekibi kurup çalışmalarımızı yaptık" dedi.

Yaptıkları çalışmanın diğer okul ve kurumlara da örnek olacağını kaydeden Türk, "Bugün böyle bir eserle sizin karşınıza çıkmak bu yolda ne kadar kararlı ve azimli olduğumuzun bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Evet yaptığımız bu çalışma çok küçük gibi görünebilir ama diğer gençlere, okullara ve kurumlara örnek olmak, onlarında isterlerse böyle bir çalışmayı başarabileceklerini göstermek açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada sizlerin bize vereceğiniz maddi ve manevi destek bu tür çalışmaların yapılabilmesi açısından çok önemli olacaktır" diye konuştu.

Yapılacak organizasyonlarda koro olarak görev alabileceklerini sözlerine ekleyen Mustafa Türk şunları söyledi: "Biz bugünden itibaren okulların, belediyelerin ve bu tip kurumların yapacağı bu tür organizasyonlarda görev alabileceğimizi belirtmek istiyoruz. Çünkü gençlerimizin neler yapabildiğini göstermek adına böyle organizasyonların önemli olduğunun bilincindeyiz. 8-13 Temmuz tarihlerinde Çanakkale Belediyesi'nin düzenleyeceği korolar festivaline okulumuz davet edildi. Biz de okul olarak bu festivale katılmayı düşünüyoruz. Bu tip organizasyonlarda görev almaktan onur duyacağız. Bizi izlemeye devam edin"

ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk'ün konuşmasının ardından koroda görev alan öğrenciler Melis Bayram, Nikal Akçay, Aylin Sezer, Aysel İnik, Baran Ekici, Burçe Bal, Büşra Türkmen, Çağnur Aygün, Esmanur Memiş, Esra Saklanmış, Gökçenur Yıldız, Gizem Tuna, Harun Uğur Özvar, Kübra Soydan, Nagihan Yavuzarslan, Rukiye Aynaoğlu, Sevtap Işık, Şafak Güneş, Şule Şentürk, Ramazan Yıldırım ve Asena Kaya tek tek anons edilerek sahneye davet edildiler. Konserde ilk parça olarak albümle aynı ismi taşıyan 'Arda Boyları' seslendirildi. Ardından Gençlik Korosu'nun şefi Süleyman Özoğul, solo performansla Arda Boylarını seslendirdi.

Düzenlenen albüm tanıtım konserinde solo performansların yanı sıra koro da davetlileri adeta mest etti. Arda Boyları'nı Şef Süleyman Özoğul; Sille'yi Şule Şentürk; Kütahya'nın Pınarları'nı Gizem Tuna; Ayva Çicek Açmış'ı Şafak Güneş; Ah Bir Ateş Ver'i Baran Ekici seslendirirken, Çayeli'nden Öteye, Ada Sahilleri, Hekimoğlu, Gemilerde Talim Var ve Çemberimde Gül Oya isimli eserleri ise ÇTSO Lisesi Gençlik Korosu seslendirdi. Yaklaşık 1 saat süren konser sonunda ÇTSO Lisesi Gençlik Korosu'nu dakikalarca ayakta alkışladılar.

21.03.2013 10: 23: 07

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Korosu İlk Konserini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement