Gençlik ve Kariyer Merkezi'nden 'Kuşaklar Buluşuyor' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Kariyer Merkezi'nden 'Kuşaklar Buluşuyor' Etkinliği

Gençlik ve Kariyer Merkezi\'nden \'Kuşaklar Buluşuyor\' Etkinliği

Kastamonu Üniversitesi Gençlik ve Kariyer Merkezi’nin yürüttüğü proje kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik olarak planlanan “Kuşaklar Buluşuyor” adlı etkinlik düzenlendi.

27.05.2014 15:49

Kastamonu Üniversitesi Gençlik ve Kariyer Merkezi'nin yürüttüğü proje kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik olarak planlanan "Kuşaklar Buluşuyor" adlı etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesinde bulunan 3-12 yaş arası toplam 71 çocuk, üniversite öğrencileri ile bir araya getirildi. Her çocuğun bakımının bir üniversite öğrencisi tarafından üstlenilmesi suretiyle, konuya ilişkin farkındalık oluşturulması hedeflenen ve üniversitenin Kuzeykent Kampüsü Merkez Kafeterya'sında gerçekleştirilen programda çocuklar için pasta kesildi ve her çocuğa yaş guruplarına göre çeşitli hediyeler verildi.

Programın devamında ise, 13-18 yaş arası gençlere yönelik düzenlendi. Gençlerin sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri ve sağlıklı toplumların oluşmasına katkı sağlamaları için hassasiyetlerinin artırılması maksadıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, ziyaretçi gençlere üniversitenin birimleri gezdirildi. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez eşliğinde yapılan gezi esnasında, üniversite sınavına girecek ziyaretçiler için de ayrı bir rehberlik faaliyeti yürütüldü. Gezinin ardından, "Birey ve Aile Olmanın Dinimizdeki Önemi" konusunda seminer gerçekleştirildi. Seminerde, Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Sabahattin Çebi, gençlerin sorularını cevaplandırdı. Seminerin ardından ziyaretçi gençler, üniversitenin gönüllü öğrencileri tarafından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Eğitim Uygulama ve Araştırma Birimi'nde düzenlenen pikniğe katıldı.

"Kuşaklar Buluşuyor" temalı programlar kapsamında, önümüzdeki günlerde üniversite öğrencileri ile Huzurevi sakinlerinin buluşturulması planlanıyor. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Kariyer Merkezi'nden 'Kuşaklar Buluşuyor' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement