Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Projesi Aibü'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Projesi Aibü'de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı\'nın Projesi Aibü\'de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençleri güvenli internet ve sosyal medya konularında bilgilendirmek amacıyla pek çok ilde gerçekleştirilmesi hedeflenen 'Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya' projesi, Abant İzzet Baysal...

04.12.2013 16:36

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençleri güvenli internet ve sosyal medya konularında bilgilendirmek amacıyla pek çok ilde gerçekleştirilmesi hedeflenen 'Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya' projesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) düzenlenen etkinlikle başladı.

Reha Yeprem'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik kapsamında 'Tek Dişi Kalmış Teknoloji' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Recep Demirkaynak'ın gösterisinin ardından ise çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. AİBÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Daire Başkanı Halil Afşar ile İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, ülkemizdeki cep telefonu ve internet kullanımının yaygınlığını rakamlarla açıkladı. Mahmutoğlu, " Türkiye'de şuanda 68 milyon cep telefonu abonesi var. Telefon cihazı sayısı ise 120 milyon. Neredeyse herkese iki telefon düşüyor. Türkiye aynı zamanda Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi. Yılda yaklaşık 200 milyar dakika konuşuyoruz. Buna sabit telefonları da eklersek 220 milyar dakika oluyor. Yılda 120 milyon ile 140 milyon arasında da mesaj gönderiyoruz. İnternet abonesi sayısı ise 20 milyon ve bunun 13 milyonu mobil dediğimiz akıllı telefonlarla internete bağlanıyor. Sosyal medya kullanımında dünyada Çin ve Hindistan'la birlikte ilk 5 içinde yer alıyoruz" şeklinde konuştu.

Mahmutoğlu, dünyada ve Türkiye'de cep telefonu ve internetin çok yaygın kullanıldığına dikkati çekerek, interneti ve sosyal medyayı güvenli şekilde kullanmayı öğrenmek zorunda olduğumuzu sözlerine ekledi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Projesi Aibü'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement