Geri Dönüşümde Başarı Sağlanması İçin Öneriler - Son Dakika
Yerel

Geri Dönüşümde Başarı Sağlanması İçin Öneriler

Geri Dönüşümde Başarı Sağlanması İçin Öneriler

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, gerim dönüşüme Türkiye’de ve Eskişehir’de daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti ve başarıya uluşmak için çeşitli önerilerde bulundu.

22.10.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, gerim dönüşüme Türkiye'de ve Eskişehir'de daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti ve başarıya uluşmak için çeşitli önerilerde bulundu.

Türkiye'de her yıl 2 milyar ekmek ve 18 milyar ton sebze ve meyvenin çöpe atıldığını vurgulayan Sümer, ayrıca kağıtlar, plastikler, camlar ve alüminyum tetrapak kutuları çöpe atıldığını, kimya, maden, elektronik ve diğer atıklarında kullanılmadığını söyledi. Geri dönüşüme önem verilerek projelerin hazırlanıp, uygulamaya konulmasını isteyen Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, "Eskişehir'de geri dönüşüm çalışmalarına 2002 yılında başlanıldı. ÇEVKO Firması Eskişehir'de eğitimler yaptı ve yönetimler için projeler hazırladı. Ancak belediyeler geri dönüşüm kutularını evlere dağıtıyorlar, halktan sadece kağıt, plastik, cam ve alüminyum malzemeleri bu kutulara koyma işlevini yürümemektedir. Halkın eğitimi gerekmektedir. Gerçi dönüşüm konusunda televizyonda, radyoda ve basında konu işlenmelidir. Okullarda geri dönüşüm konferansları verilmelidir. Geri dönüşüm firma sayısı arttırılmalıdır. Belediyeler, kurumlar, sanayi kuruluşları ve halk arasında diyalog sağlanmalıdır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geri Dönüşümde Başarı Sağlanması İçin Öneriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement