Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman; - Son Dakika
Yerel

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman;

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman;

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, yılda ortalama 26 bin ton civarında suni gübre kullanıldığını açıkladı.

07.12.2015 17:10

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, yılda ortalama 26 bin ton civarında suni gübre kullanıldığını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürlüğü ve Gübretaş Ankara Bölge Müdürlüğü tarafından müşterek "Gübreler ve Gübreleme" konulu konferans düzenlendi.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen konferansa, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, kurum amirleri, şube müdürleri, ilçe müdürleri, tarım danışmanları, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Gübreler ve Gübreleme konulu konferans düzenlediklerini belirterek, bitki beslemenin tarımsal üretimde çok önemli olduğunu kaydetti. Toprak tahlili yaparak bilinçli bir şekilde gübreleme yapmanın verimi önemli ölçüde artırdığını söyleyen Yaman, ahır gübresinin taze olarak araziye götürülmemesi gerektiğini ve Kastamonu'da 59 gübre bayisi bulunduğunu ifade ederek, yılda ortalama 26 bin ton suni gübre kullanıldığını açıkladı.

Konferansta, Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan, çiftçilere sunum eşliğinde "Gübreler ve Gübreleme" konulu konferans verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement