Giresun'da Kışla Mücadele: Karla Kaplı Yollar Açılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Giresun'da Kışla Mücadele: Karla Kaplı Yollar Açılıyor

Giresun\'da Kışla Mücadele: Karla Kaplı Yollar Açılıyor
26.06.2026 15:17

Giresun'da kar kütleleri motorlu testerelerle kesilerek yollar açılıyor. Vatandaşlar imece usulü çalışıyor.

Avrupa'nın bir çok başkenti sıcaktan kavrulup tarihinin en sıcak günlerini yaşarken, Türkiye'de Giresun'un yüksek kesimlerinde Haziran ayının son günlerinde karlı yolları açma mesaisi devam ediyor.

Dereli ilçesine bağlı Aksu köyü sınırlarındaki Karagöl Yaylası yolundaki kar kütleleri, vatandaşlar tarafından motorlu testereyle kesilerek yoldan kaldırıldı. İş makinesinin ulaşamadığı bölgede bir araya gelen yayla sakinleri, imece usulü ile kar çalışması başlattı. kışın sert geçtiği yörede adeta mermer gibi sertleşen kar tabakasını odun kesiminde kullanılan motorlu testerelerle parçalayan vatandaşlar, yolu ulaşıma açtılar.

Karadeniz'in zorlu coğrafi şartlarına karşı geliştirilen pratik çözümlerden biri olarak değerlendirilen çalışma sırasında vatandaşlar, "Kepçe yoksa odun motoru var" sözleriyle dayanışma içinde hareket ettiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Kışla Mücadele: Karla Kaplı Yollar Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement