Giresun'da Sağanak Yağış Sonrası 250 Bin TL'lik Ödenek Talebinde Bulunuldu - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Sağanak Yağış Sonrası 250 Bin TL'lik Ödenek Talebinde Bulunuldu

Giresun\'da Sağanak Yağış Sonrası 250 Bin TL\'lik Ödenek Talebinde Bulunuldu

Giresun'da, bir kişinin sele kapılarak kaybolmasıyla sonuçlanan ve merkez ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışla ilgili son durum değerlendirmesi yapıldı.

06.09.2013 14:32

Giresun'da, bir kişinin sele kapılarak kaybolmasıyla sonuçlanan ve merkez ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışla ilgili son durum değerlendirmesi yapıldı.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde 31.08.2013 Cumartesi meydana gelen sağanak yağış sonucu birçok yerde su baskını ve heyelan meydana geldiği ve bir vatandaşımızın kaybolduğu belirtilerek şöyle denildi: "Arazide ve vatandaşımızın kaybolduğu Kargın deresinde arama çalışmaları yapıldı. Arama çalışması devam etmektedir. İlimizde sağanak yağış nedeniyle Keşap ilçesi Yolağzı köyünde, Keşap İlçesi Karabulduk yolu Dokuztepe köy sapağında, Yolağzı Köyü Cingeren Mahallesinde, Karayolu Espiye İlçesi Geçilmez tüneli çıkışında, Gülburnu Henek Mahallesinde heyelanlar meydana gelmiştir. Giresun Merkez Küçükköy Mahallesi Esenbük mevkii su baskınına maruz kalmıştır."

İl genelinde aşırı yağış sonucu birçok köy yolunda bozulmaların meydana geldiğinin belirtildiği açıklama şöyle sona erdi: "İl genelinde yaklaşık 50 mevkide heyelan ihbarı gelmiş olup teknik elemanlar tarafından inceleme ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen hasarların giderilmesi ve acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan 250 bin TL acil yardım ödeneği talep edilmiştir." - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Sağanak Yağış Sonrası 250 Bin TL'lik Ödenek Talebinde Bulunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement