Giresun Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu'ndan Kariyer Günleri - Son Dakika
Yerel

Giresun Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu'ndan Kariyer Günleri

Giresun Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu\'ndan Kariyer Günleri

Türkiye İş Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun işbirliği ile 1.Kariyer Günleri düzenlendi.

14.06.2012 11:40

Türkiye İş Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun işbirliği ile 1. Kariyer Günleri düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı,üniversitenin İdari-Akademik Personeli, öğrenciler ve işadamları katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Giresun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kürşad Yapar, öğrencilerin okulda aldığı bilgilerin uygulamalarını aktif olarak kullanabileceklerini ve azimleri sonucunda başarıya ulaşabilecekleri gibi meslekleri için harcamış oldukları emek ve zamanın karşılıklarını alacaklarını belirtti.

Giresun İŞKUR Müdürü Mustafa Sarı ise, "Toplumumuzdaki iş dünyamızda en fazla kalifiye eleman ihtiyacı olduğu görülmektedir. Meslek Yüksek Okulları da ülkemizde en fazla bu açığımızı giderme yönünde önemli bir eğitim kurumudur.Buralardan mezun olan nitelikli insan kaynağı gençlerimize rehberlik ederek istihdam alanları üzerinde çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Üniversitenin önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Attar da, "İşverenlerin geniş bir katılımla bir araya geldikleri organizasyonlara katılmak her zaman bulunmayacak fırsattır. İş hayatına atılmaya hazırlanan genç öğrenciler bu fırsatı iyi değerlendirmesi en büyük dileğimizdir. Burada şirketlerde yeni çalışmaya başlayacak kişiler ile birebir görüşmenin yanında farklı firmalar ile iletişim kurma imkanı ile kurumsal olarak geliştirmeleri gereken yönlerini daha iyi tespit edebileceklerdir. İş gücüne katılımı düşük seviyelerde olan bayanların da bu etkinlikten azami şekilde yararlanmasını istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli kurum ve

firmaların stantları ziyaret edildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu'ndan Kariyer Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement