Kütahya İŞ-KUR ve KOSGEB girişimci adayları katılım sertifikalarını törenle aldı.
Sertifikalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin Kütahya İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, KOSGEB Müdürü Yaşar Yıldırım, İŞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, bazı daire müdürleri ile kursiyerler katıldı.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz zarar eden Devlet'in artık kara geçtiğini kaydetti. Vali Yılmaz, "Girişimcilik ruhunun oluşmasıyla birlikte, özellikle tarımdan sanayiye dönüşümün hızla yaşandığı bir ilde, yeni iş ve istihdam alanlarını oluşturması çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle 1950'li yıllarda kamuya ait kurulan KİT'lerin zaman içerisinde devlete ait olan yükü devletin altından kalkamayacağı boyutlara ulaştı. Bunun sonucunda, özelleştirme yoluyla kamunun elinden çıkıp özel sektör tarafından işletilmeye başlandı. Bu işletmeyle birlikte, daha önce 400 kişinin çalıştığı Azot Fabrikası 300 kişi ile çalışır hale geldi. Özelleştiği tarihte, Kütahya'da toplanan vergi miktarı 125 Milyon TL, Azot Fabrikası'nın zarar yazıp devlet tarafından hazineden ödenen tutar 25 Milyon TL'dir. Geçen yıl Azot Fabrikası'nın vergi olarak ödediği rakam 25 Milyon TL'dir. İstihdamın azaldığı doğrudur, ancak katma değeri ve devlete olan maliyeti yüzde 100'e varan zarardan kara geçmiştir. Bu aradaki geçiş süreci içerisinde özel sektörde son 10 yıl içerisinde ilimizde sadece Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki istihdam edilen kişi sayısı 10 bini aşmıştır. Buradan kaybettiğimiz iş gücümüzü özel sektörün yerine ikame ettiğimiz, özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde, devletin verdiği teşvik ve desteklerle beraber ilimizdeki yatırımın artması sayesinde aradaki işsizliği büyük oranda giderdik. Sadece kamu veya kendi işi dışında çalışan özellikle tarımdan sanayiye ve hizmet sektörüne kadar insanlarımızın yönelmesiyle beraber bu yeni iş ve istihdam imkan ve olanaklarını bizim ortaya koymamız gerekiyordu. Biz bunu ortaya koyduk çok şükür" dedi.
Sertifikalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak, belge almaya hak kazanan 39 kursiyer katılım belgelerini Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'ın elinden aldı. (EFE) - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Girişimci Adaylarına Sertifika - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?