GKV Özel Liseleri Komşu Köyün Delisini Sahneledi - Son Dakika
Yerel

GKV Özel Liseleri Komşu Köyün Delisini Sahneledi

GKV Özel Liseleri Komşu Köyün Delisini Sahneledi

'Komşu Köyün Delisi'ni GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahneye koyan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri izleyicilerden alkış topladı.

13.03.2015 11:38  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üstün Dökmen'in ünlü eseri Komşu Köyün Delisi'ni GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahneye koyan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Geleneksel olarak her yıl bir Türkçe bir İngilizce oyunu sahneye koyarak tiyatronun en güzel eserlerini gündeme taşıyan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri bu yıl ünlü yazar Üstün Dökmen'in eseri Komşu Köyün Delisi'ni sahnelediler. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu izlemek üzere GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ve çok sayıda idareci ve öğretmen yanında davetli katıldı. Sanatın GKV Özel Okulları için önemine değinen GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar uzun emekler ve çalışmalar sonucu sahneye konulan oyunun öğrencilerin yüksek performansını sergilemesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Emeği geçen bütün öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizle velilerimize teşekkür ediyorum. Kültür, sanat ve edebiyat GKV'lilerin olmazsa olmazıdır. Önümüzdeki süreçte de bu tür organizasyonları sahnelemeye devam edeceğiz" dedi.

Oyunun sahneye konulmasını sağlayan GKV Özel Okulları Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Burcu Altınbaş, Abdulkadir Summak oyun öncesi yaptıkları değerlendirmede, "Komşu Köyün Delisi oyunun düşünce temeli, varoluşçu felsefeye dayanıyor. Varoluşçu bakış açısına göre kendi varoluşunu yaşamayanlar başkalarının varoluşuna musallat olurlar. Sokaktaki deliye gülenler de böyledir, çocuklarının üzerine aşırı düşen ana babalar da böyledir. Gözümüzü kendimize kapattıkça başkalarının kusurlarını daha fazla görmeye başlarız. Niçin böyle yaparız? Çünkü bastırdığımız yanlarımızla tanışmak bir anlamda kendi içimizdeki "deliyi" fark etmek bizi korkutur. Oysa bunu başardığımızda daha etkili daha mutlu bir insan olabiliriz. Komşu Köyün Delisi'ndeki köylüler, bir delinin çevresinde toplanıp kendi özbenlikleriyle tanışmaya, el yordamıyla varoluşlarını keşfetmeye çalışıyorlar. Köyün profesyonel delisi Hamdi ise bir yandan kendi varoluşunu yaşamaya çabalıyor bir yandan da mesai dışı çalışarak köylüye rehberlik ediyor" dedi.

Oyunun Dekorları GKV Özel Okulları Resim Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş, ve Ahmet Öz tarafından yapılırken, teknik ekipte Mustafa Özbal, Mehmet Keçe, Kadir Taşçılar ve Endam Aslan görev aldı. GKV Özel Liselerinden öğrencilerinden Çağdaş Budak, Yiğit Meriç, Alp İşsever, Kaan Alkan, Armağan Keklikçioğlu, Utku Eren Tosun, Muhammed Büyüknacar, Baha Orhan, Deniz Erdoğan, Umutcan Korkmaz, Berkay Akyel, Berkay Karadağ, Barış Kanneci, Kutay Kaplan, Dilara Petek, Ayşe Şeker, Kadir Türkmen, Ece Oğuzhan, Melisa Kıymık, Berkin Çupurbaş, İpek Ekmekçi, Oya Yasemin, Nursena Yabalar ve Selin Ketteoğlu rol aldı.

Yaklaşık iki saat süren ve öğrencilerin yüksek performans sergileyerek profesyonel oyunculara adeta taş çıkardığı tiyatro oyununun sonunda GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy oyuna emeği geçenleri kutladı. İzleyicilerin ayakta alkışladığı Komşu Köyün Delisi adlı oyunun önümüzdeki dönellerde Mersin'de de sahneye konulacağı ifade edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GKV Özel Liseleri Komşu Köyün Delisini Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement