Göletlere 150 Bin Pullu Sazan Balığı Yavrusu Salındı - Son Dakika
Yerel

Göletlere 150 Bin Pullu Sazan Balığı Yavrusu Salındı

Göletlere 150 Bin Pullu Sazan Balığı Yavrusu Salındı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2013 yılı balıklandırma programı doğrultusunda 150 bin Pullu Sazan balığı yavrusunun Manisa'da göletlere salındığını söyledi

20.07.2013 11:27

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2013 yılı balıklandırma programı doğrultusunda 150 bin adet Pullu Sazan balığı yavrusunun Manisa'da yeni yapılan göletlere salındığını  bildirdi.

İl Müdürü Çebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında, yeni göletlere Sazan balığı yavrularının salındığını belirtti.

Pullu Sazan balığı yavrularının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsüne bağlı Kepez Şubesi'nden temin edildiğini kaydeden Çebi, şunları söyledi:

"150 bin Pullu Sazan balığı yavrusu yeni yapılan göletlere salındı. Balıklandırma programı kapsamında Manisa Merkeze bağlı Karakılıçlı ve Çamlıça Köyü Göletleri, Akhisar İlçesi Göçek Köyü Göleti, Kırkağaç İlçesi Gökçukur, Demirtaş ve Çaltıcak Göletleri, Gördes ilçesi Çiçekli ve Doğanpınar Göletleri, Soma Çerkez Sultaniye Göletleri balıklandırıldı. Bu göletlerde 1 Haziran 2015 tarihine kadar her türlü su ürünleri avcılığı yasaklandı."

Amatör balıkçıları av yasakları konusunda uyaran İl Müdür Çebi, kurallara uymadığı tespit edilen kişiler hakkında cezai işlem yapılacağını hatırlattı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göletlere 150 Bin Pullu Sazan Balığı Yavrusu Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement