Görele Belediyesi'nden Ramazan Hizmetleri - Son Dakika
Yerel

Görele Belediyesi'nden Ramazan Hizmetleri

Görele Belediyesi\'nden Ramazan Hizmetleri

Giresun’un Görele ilçesi Sosyal Hizmetler Birimi ekiplerince periyodik olarak cami ve mescitlerde başlatılan temizlik çalışmaları Ramazan ayında daha kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor.

13.06.2016 10:27

Giresun'un Görele ilçesi Sosyal Hizmetler Birimi ekiplerince periyodik olarak cami ve mescitlerde başlatılan temizlik çalışmaları Ramazan ayında daha kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor.

Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için Giresun Görele ilçesinde bulunan cami ve mescitlerde detaylı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Ramazan ayında kutsal mekanların temizliği konusunda hassasiyetle çalıştıklarını kaydederek, rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirilmesi için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Görele Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi bünyesinde oluşturulan cami temizleme ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların Ramazan ayında da kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Başkan Erener, "Temizlik çalışmalarımızı periyodik olarak Ramazan ayında da sürdürüyoruz. Kutsal mekanlarımızın temizliği yıl boyunca devam ediyor ancak Ramazan Ayı'nın önemini göz önünde bulundurarak temizliğe ağırlık veriyoruz" dedi.

ZABITA EKİPLERİ FIRINLARDA DENETİM YAPIYOR

Görele Belediyesi zabıta ekiplerince ilçede faaliyet gösteren tüm fırınlarda ramazan denetimi yapıldı.

Belediye zabıta ekipleri ilçede bulunan tüm fırınları gezerek pide fiyatları ve gramajları kontrol ederken, fırınların hijyenik şartlarına bakılarak kurallara uymayanlara uyarılarda bulundular.

Belediye Başkan Tolga Erener, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda çıkarılan pide tüketmesini esas alan incelemeler sonucu fırınlardaki pide fiyatlarının ve gramajlarının kontrol edildiğini söyledi.

Pidelerin standartlara uygun olup olmadığının kontrol edildiğini belirten Başkan Erener, "Belirlenen tarifeye göre ilçemizde ramazan pidesinin en az 400 gram ağırlığında olması gerekiyor. Bu konuda yaptığımız denetimlerde genel olarak gramajın tarifenin üstünde olduğunu gördük. Ayrıca hijyen kuralları açısından da kontrollerimizi gerçekleştirdik. Kurallara uymayanlara gerekli uyarılarımızı yaptık. Halkın sağlıklı hizmet alabilmesi için denetimlerimizi belirli aralıklarda sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

GÖRELELİLER AŞEVİNDE İFTAR AÇIYOR

Görele Belediyesi tarafından gecen yıl hizmete açılan aşevi, bu Ramazan ayında da vatandaşların hizmetinde olmaya devam ediyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, aşevinden ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlar güzel bir ortamda ve uygun bir şekilde istifade edebilecekleri gibi durumu olmayan ve tespit edilen vatandaşlara her gün sıcak yemek ulaştırılması hedeflendiğini söyledi.

Aşevinin geçici bir iş olmadığını, geleceğe temel atma gibi olduğunu belirten Başkan Erener, "İlçemizde ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlarımızın güzel bir ortamda ve uygun bir şekilde istifade edebilecekleri bir yeri hizmete açmanın Ramazan ayında mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak durumu olmayan ve tespit edilen vatandaşlarımıza da her gün sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyoruz. Hizmete açtığımız aşevi yardımsever vatandaşlarımızın da destekleriyle Ramazandan sonrada vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Ben emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele Belediyesi'nden Ramazan Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement