Görele'de "Sağlığımız İçin Yürüyoruz " Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Görele'de "Sağlığımız İçin Yürüyoruz " Yürüyüşü

Görele\'de "Sağlığımız İçin Yürüyoruz " Yürüyüşü

Giresun’un Görele İlçesinde İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen “Sağlığımız İçin Yürüyoruz " yürüyüşü düzenledi.

25.05.2014 16:39

Giresun'un Görele İlçesinde İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen "Sağlığımız İçin Yürüyoruz " yürüyüşü düzenledi.

Görele Cumhuriyet Meydanında başlayıp Görele Toplum Sağlığı Merkezi önünde sona eren yürüyüşe Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Görele Devlet Hastane yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Cihan Sedat Aytünür, Hastane Müdürü Metin Çalık, Görele Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Daire amirleri, Görele Toplum Sağlığı ve Görele Aile Sağlığı çalışanları, izci grubu öğrencileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, "Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları ve kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezite'nin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Oysaki haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterlidir" dedi.

Obezite ile ilgili bilgi düzeyini artırılması konusunda açıklama yapan Özden, "Bakanlığımız tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının 92148377/323 sayılı emirleri doğrultusunda Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmiş olup, fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi için Sayın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatları ile 2014 yılı boyunca her ayın son Pazar günü bir yürüyüş etkinliği düzenlenmektedir. Mayıs ayı etkinliği Görele Toplum Sağlığı Merkezi önderliğinde düzenlenmiştir yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'de 'Sağlığımız İçin Yürüyoruz ' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement