Görme Engelli Aşıklardan Aşık Veysel Konseri - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Aşıklardan Aşık Veysel Konseri

Görme Engelli Aşıklardan Aşık Veysel Konseri

Amasya Üniversitesi’nde ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla görme engelli aşıklar Yakup Temel ve Celal Yenitürk’ün katılımıyla ’Aşık Veysel’i Anma ve Aşıklar Şöleni’ düzenlendi.

26.03.2015 16:11

Amasya Üniversitesi'nde ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla görme engelli aşıklar Yakup Temel ve Celal Yenitürk'ün katılımıyla 'Aşık Veysel'i Anma ve Aşıklar Şöleni' düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda görme engelli aşıklar Yakup Temel ve Celal Yenitürk ile üniversite öğrencilerinden Ali Köse'nin bağlamaları eşliğinde söyledikleri 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ve 'Kara Toprak' gibi Aşık Veysel şiirleri izleyicileri duygulandırdı.

Program sonunda aşıklara Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Gökdere, Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, Genel Sekreter Hasan Özyurt tarafından üniversitemizin yeni başlattığı bir uygulama olan "En Güzel Hediye, En Güzel Miras: Bir Fidan Toprakla Buluşuyor" parolası kapsamında sanatçılar adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifikalar verildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Aşıklardan Aşık Veysel Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement