Kayseri'de 270 bin öğrenci, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak karne alırken, görme engelli öğrencilere hem normal karneleri hem de kabartma yazılı karneleri verildi.
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kocasinan ilçesindeki Mehmet Tarman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Emel Tarman Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na gelerek, öğrencilerin yarı yıl karnelerinin dağıtımı törenine katıldı.
Vali Bilici, yaptığı açıklamada, Kayseri'de ana sınıfı ve ilköğretim okulu düzeyinde 270 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirterek, "Bu öğrencilerimiz, 13 bin öğretmenimiz tarafından eğitiliyor. Eğitim ve öğretime verdiğimiz özel önemden dolayı zaman zaman okuları ziyaret ediyoruz" dedi.
Eğitimdeki en önemli unsurun öğretmenler olduğunu ifade eden Vali Bilici, şöyle devam etti:
"Öğretmenler, özveriyle ellerinden geleni öğrencilerine veriyorlar. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, öğrenciler, gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Geleceğin valisi, savcısı, hakimi, başbakanı, cumhurbaşkanı, polisi, askeri, kısaca herşeyi, bu çocuklar ve gençlerimiz. Öğrencilerin en önemli görevi de çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de bunu söylüyordu. Çocuklarımız ve gençlerimiz, çok çalışıp vatanına, miletine faydalı insanlar olacaklar.
Bu arada, karnesindeki zayıf olan notundan dolayı aileler, öğrencilere kötü davranmamalı. Zayıf dersin düzelmesi için çocuğuna ve öğretmenine gereken katkıyı vermeli. Çocuklarımızın zeka düzeyleri hemen hemen aynı. Bu çocuklara eğitim ve öğretim anlamında öğretmenler katkıda bulunuyorlar. Bu katkıyı en iyi şekilde alan öğrenciler ise biraz daha öne çıkıyor. Aileler de çocuklarına bu yönde katkı sağlamalı, destek olmalı."
Emel Tarman Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda da öğrencilere karne veren Vali Bilici, eğitim ve öğretim için hiçbir engelin bulunmadığını, bu okulda eğitim ve öğretim gören görme engelli öğrencilerin de bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi.
Vali Bilici, her durumda ve her yaşta eğitime önem verilmesi gerektiğini, bu önemi de ilk önce insanın kendisinin vermesi gerektiğini kaydetti.
Bilici, görme engelli öğrencilerin şanslı olduklarını ve 2 karneyi birden aldıklarını ifade ederek, "Görme engeli öğrencilerimiz, hem normal karnelerini hem de kabartma yazılı karnelerini alıyorlar. Bu yüzden, diğer arkadaşlarından farklı olarak 2 karne birden alıyorlar. Ayrıca, karneyle birlikte, okul yönetimi tarafından hazırlanan Okul-Veli Sözleşmesi de karneyle birlikte öğrencilere veriliyor. Bu sözleşme, öğrencilerin daha başarılı olmaları için hazırlandı" dedi.
Vali Bilici daha sonra, 4. sınıf öğrencisi Zafer Kılıç'a karnelerini, takdirnamesini ve hediyesini verdi. Görme engelli öğrenci Zafer Kılıç da, kabartma yazılı karnesini okudu.
Kayseri İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da, karne dağıtımı için düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını hiçbir sorun yaşanmadan tamamladıklarını bildirdi. Ceylan,
"Öğrencilerimiz, tatilde sadece yan gelip yatmasınlar. Zayıf dersleri varsa, bunları düzeltmek için çalışsınlar. Öğrencilerimizin aldıkları bu karne, sadece öğrencilerimizin durumunu göstermeyor. Aynı zamanda veliler için de bir karnedir bu. Veliler de karnelere bakıp, zayıf olan derslerin düzeltilmesi için kendilerinin neler yapabileceklerini görsünler" diye konuştu.
Okullarda hazırlanan karne dağıtım törenlerine Vali Bilici ile birlikte, hayırsever Mehmet Tarman ve eşi Emel Tarman da katıldı.
- KAYSERİ
Son Dakika › Yerel › Görme Engelli Öğrenciler, 2 Karne Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.