Görme Engelliler Kabartma Yol Çizgisi İstiyor - Son Dakika
Yerel

Görme Engelliler Kabartma Yol Çizgisi İstiyor

Görme Engelliler Kabartma Yol Çizgisi İstiyor

Isparta Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Isparta'da görme engellilerin rahatça yürüyebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.15 Ekim Beyaz Baston Körlerin Güvenlik Günü olması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

15.10.2012 18:03

Isparta Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Isparta'da görme engellilerin rahatça yürüyebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

15 Ekim Beyaz Baston Körlerin Güvenlik Günü olması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.Beyaz bastonun bir görme engellinin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Er, "Beyaz baston sayesinde çukurlara düşmekten sağa sola çarpmaktan ve rahat edebilmemizi sağlayan bir araçtır. O bakımdan beyaz baston ve Avrupa'da eğitilmiş köpekler görme engellilerin adeta rehberidir. Bütün bunların yanı sıra beyaz bastonun kullanımı için ortamların fiziki durumun mimari düzenlemelerin olması gerekmektedir. Özellikle son yıllarda bu kabartma yol çizgileri

görme engellinin beyaz bastonunu sürerek istediği yere ulaşabilmesini sağlamaktadır. Ama ne yazık ki her konuda olduğu gibi ülkemizde bu konuda yeterli yatırımlar yapılmamakta ve görme engelliler için bu kabartma yol çizgileri çoğu yerde bulunmamakta" dedi.

Isparta'da kabartma yol çizgilerinin yapılmasını talep eden Er, "Trafik ışıklarının konuşabilir hale gelmesinin ve görme engellinin karşıdan karşıya kimsenin yardımı olmadan geçebilmesinin istiyoruz.Yine görme engellinin asansörler de istedikleri kata ulaşabildikleri söyleyen sesli sistemlerin takılmasını istiyoruz. Görme engellilerin beyaz bastonuyla kaldırımların üzerinde beyaz bastonuyla direklere ağaçlara ve konulan eşyalara çarpmadan gidebilmesi için kaldırımların temizlenmesinin yürünebilir hale gelmesini istiyoruz. Görme engellilerin Isparta da rahat yaşayabilmeleri için her türlü imkanın sağlanmasını istiyoruz ki bugün kurumlarda bankalarda hastanelerde postanelerde ışıklı butonlar bulunmaktadır. Bu ışıklı butonlarında seslendirilerek görme engellilerin söylenen rakamların sayıları duymasını istiyoruz. Bütün bunlar olduğu takdirde görülecektir ki görme engelliler rahat bir şekilde istedikleri yerlere ulaşacaklar ve rahat gezebileceklerdir" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelliler Kabartma Yol Çizgisi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement