Goü'de AB Projesi - Son Dakika
Yerel

Goü'de AB Projesi

Goü\'de AB Projesi

GOÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, üniversite olarak 23 bin öğrencisi 2 bine yakın çalışanı 30 yıllık geçmişi olan Ziraat Fakültesi ile üniversitenin önemli projelere imza atmaya devam edeceğini kaydetti.

20.02.2013 15:36

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversite olarak 23 bin öğrencisi 2 bine yakın çalışanı 30 yıllık geçmişi olan Ziraat Fakültesi ile üniversitenin önemli projelere imza atmaya devam edeceğini kaydetti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan ve TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen "Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi" açılış toplantısı yapıldı. Kırsal alanda tarımın gelişmesi için tarım danışmanlarının yeterliliklerinin artırılması projesi kapsamında yapılan toplantıda Proje Koordinatörü Doç Dr. Murat Sayılı tarafından sunum yapıldı. Onaylanan projenin toplam bütçesinin 276 bin 829 Euro olduğunu ifade eden Sayılı, toplam hibe miktarını ise 207 bin 623 Euro olarak belirlendiğini ifade ederek, " Türkiye'de çiftçilerin bilgi ihtiyacını karşılama bir tarım politikası olarak 2007 yılına kadar kamu eli ile yürütülürken bu tarihten sonra özelleştirilmeye başlamıştır. Mevzuata göre uluslararası tarım eğitim merkezi tarafından düzenlenen sınavda başarılı olan ziraat mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin özelleştirilmiş tarım gelir sisteminde tarım danışmanı olarak çalışabilmektedir. Danışmanlık hizmetleri AB ülkelerinde olduğu gibi desteklenmekte ve hizmet alan çiftçilere de çiftçi başına destek verilmektedir" dedi. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkezi Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Velioğlu ise proje ve girişimleri her zaman destekleme olduklarını belirterek, "Bu proje bizim de ilk projemiz. Bu manada bize destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürü Ali Gül ise bu proje ile deneyimlerini diğer paydaşlarla paylaştırma imkanı bulacaklarını ve yeni platformlarda tartışarak tarım danışmanlarına yeni değerler kazandırma gayreti içinde olduklarını söyledi. Son olarak konuşan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversite olarak 23 bin öğrencisi 2 bine yakın çalışanı 30 yıllık geçmişi olan Ziraat Fakültesi ile üniversitenin benzer projelere imza atacağını kaydetti. Bunun bir başlangıç olmasını dileyen Rektör Şahin, kendi kaynaklarımızın geri kazandırılmasında herkese görev düştüğüne inandığını söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement