Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Yerel

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', Ayakta Alkışlandı

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım\', Ayakta Alkışlandı

"Perdeler Kapanmayasın" etkinliği çerçevesinde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı eleştirel komedi oyununun galasını yapan Çeşme Belediye Tiyatrosu, ayakta alkışlandı.

13.05.2014 15:14

"Perdeler Kapanmayasın" etkinliği çerçevesinde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı eleştirel komedi oyununun galasını yapan Çeşme Belediye Tiyatrosu, ayakta alkışlandı.

Çeşme Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği, 5 ay süren "Perdeler Kapanmasın" etkinliği kapsamında Çeşme Belediye Tiyatrosu oyuncuları, kendi sahnesinde tiyatroseverlerle buluştu. Haldun Dormen'in Türkiye'nin yakın siyasi tarihini kaleme aldığı "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyununun galasını yapan Çeşme Belediye Tiyatrosu oyuncularının, 2 perdelik 1 saat 45 dakika süren oyunu büyük ilgi ile takip edildi. Oyun bitiminde uzun süre ayakta alkışlanan oyun ve oyuncular, seyircilerden tam not aldı.

80 DARBESİYLE GÜNCELLENDİ

Çeşme Belediye Tiyatrosu, Haldun Dormen'in 1964'te yazdığı, sonraki yıllarda da 80 darbesini dahil ettiği Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'da Türk toplum yapısını 31 Mart olayından 1980'lere kadar uzanan bir çerçevede, aynı gün doğmuş biri zengin, diğeri fakir bir ailenin çocuğu olan iki çocukluk arkadaşı üzerinden başarıyla anlattı. İyi niyetli, dürüst ve uysal olan fakir aile çocuğunun ezilen; fırsatçı olanınsa ezen konumunda olduğu, devlete itaat edenlerle devleti sömürenlerin arasındaki 'mükafat' farkını açıkça gözler önüne serdi, eleştirdi.

PROFESYONELLERİ ARATMADILAR

Ülkenin yakın siyasi geçmişini eleştirel bir mizah oyunuyla aktaran "Gözlerimi Yaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyunun galasını gerçekleştiren Çeşme Belediye Tiyatrosu oyuncularını performanslarından ötürü tebrik eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme Belediye Tiyatrosu, ev sahibi olmasına fazlasıyla yakışan bir oyun ortaya koydu. Oyuncularımız sahnede başarıyla sergilenmesi böylesine zor olan bir oyunda, tam anlamıyla profesyonelleri aratmayacak bir performans sergiledi, bizi gururlandırdı" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement