Gto Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gto Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan Açıklaması

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, bu bölgede Türkiye'nin son zamanlarda yaşanan dış olaylarla ilgili ciddi yönlendirmeler yapmak durumunda olduklarını belirterek, "Çünkü çok uzun süredir komşu ülkelerle ilişkilerin yönlendirilmesi konusunda öncü rol oynuyoruz.

12.01.2012 14:20

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, bu bölgede Türkiye'nin son zamanlarda yaşanan dış olaylarla ilgili ciddi yönlendirmeler yapmak durumunda olduklarını belirterek, "Çünkü çok uzun süredir komşu ülkelerle ilişkilerin yönlendirilmesi konusunda öncü rol oynuyoruz. Dolayısıyla sorumluluğumuz bir kat daha artıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Parti Meclis Üyesi Yaşar Ağyüz ve CHP İl Başkanı Ali Peri ile birlikte GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan'ı ziyaret etti.

Aslan, yaptığı konuşmada, milletvekilleriyle Gaziantep'in, bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Aslan, şunları söyledi:

"Özellikle son zamanlarda Türkiye- Suriye ilişkileri ve Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili ciddi bir değerlendirme yapma ihtiyacındalar. Biz de kendilerine hem Gaziantep'in hem bölgenin bu bağlamda etkileşimiyle ilgili bilgi aktaracağız. Şu anda Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu gerek ekonomik gerek sosyal ve dış siyasetle ilgili sıkıntılarla ilgili karşılıklı görüşeceğiz. GTO olarak, bu bölgede özellikle Türkiye'nin son zamanlarda yaşanan dış olaylarla ilgili etkileşimiyle ilgili çok ciddi yönlendirmeler yapmak durumundayız. Çünkü çok uzun süredir komşu ülkelerle ilişkilerin yönlendirilmesi konusunda öncü rol oynuyoruz. Dolayısıyla sorumluluğumuz bir kat daha artıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da konuşmasında, Gaziantep ekonomisinin ve ticaretinin özellikle komşu ülkelerle boyutunu değerlendireceklerini söyledi.

Oran, "Biz Gaziantep'i Türk ekonomisinin çok önemli can damarı olarak görüyoruz. Gaziantep özellikle GAP bölgesinde, Güneydoğu Anadolu'da da ekonominin kalbi. Dolayısıyla buradaki gelişmeler Türkiye ekonomisini çok ciddi etkileyecek gelişmeler" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gto Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement