Gülşehir'e Yeni Anaokulu - Son Dakika
Yerel

Gülşehir'e Yeni Anaokulu

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaptırılan Tomurcuk Anaokulu törenle hizmete sunuldu.

17.09.2014 13:48  Güncelleme: 16:03

Gülşehir ilçesinde yaptırılan Tomurcuk Anaokulu törenle hizmete sunuldu.

Vali Mehmet Ceylan, açılışta yaptığı konuşmada, çocukların kendini ifade etme, sorgulama ve bireylik hissinin gelişmesinde okul öncesi eğitimin çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Nevşehir Valiliği olarak eğitime verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini belirten Ceylan, Nevşehir'de bulunan okullarda standartların üstünde eğitim öğretim yapıldığını kaydetti.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de Türkiye genelinde yaklaşık 16 milyon öğrencinin 2014-2015 eğitim öğretim döneminde okula başladığını, bu sayısının birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu anlattı.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Gizligider, AK Parti hükümetlerinin eğitime ciddi kaynak aktararak, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşacağını kaydetti.

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ise Tomurcuk Anaokulunun yapılmasıyla ilçede önemli bir eksikliğin giderildiğini aktardı.

Eğitime yapılan yatırımın en hayırlı yatırım olarak değerlendirdiklerini belirten Ertekin, böyle bir yatırımın Gülşehir'de hizmete girmesinden çok memnun olduklarını, emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından okulu gezen protokol üyeleri, minik öğrencilere hediyeler verdi.

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, İlçe Garnizon Komutanı Abdülkadir Yaprak, CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gülşehir'e Yeni Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement