Gümüşhane'de Aşı Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Aşı Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane\'de Aşı Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, hem eğitim hem de tıbbi anlamda sağlıklı nesiller yetiştirmek zorunda olduklarını belirterek, bunun için aşı konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

22.04.2013 12:02

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, hem eğitim hem de tıbbi anlamda sağlıklı nesiller yetiştirmek zorunda olduklarını belirterek, bunun için aşı konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Bugüne kadar Avrupa Aşı Haftası olarak kutlanılan, bu yıl dünya üzerindeki 53 ülkenin katılımıyla dünya geneline yayılan 1. Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Gümüşhane'de tören düzenlendi.

Toplum Sağlığı Merkezinde düzenlenen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Sürel, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, törende yaptığı konuşmada sağlıklı nesiller yetiştirilmesi konusuna vurgu yaparak, "Hem eğitim, hem de tıbbi anlamda sağlıklı nesiller yetiştirmek ve huzurlu bir toplum oluşturulması temel hedef olarak belirlenmiştir." dedi.

Hastanelerin vatandaşların her türlü sağlık sorunlarını karşılamak ve çözüm üretmek üzere hizmete amade olduklarını ancak, insanların hasta olduktan sonra tedavi edilmesinden ziyade, önleyici sağlık hizmetlerinin daha aktif çalışması gerektiğini altını çizen Vali Mayda, "Yani hasta olmadan gerekli tedbirlerin almalıyız. Bu anlamda aşı uygulaması da hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerimizin hasta olmadan bağışıklık sistemlerinin geliştirilmesini sağlamakta, onlara destek olmaktadır. Bu anlamda devletimiz diğer bütün dünya ülkelerinde olduğu üzere her türlü tedbirleri almış ve uygulamaya koymuştur. Aşı uygulaması tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu anlamda devletimizin sağladığı bu imkanları halkımızın etkin şekilde kullanarak hem özelde kendi çocuklarını bu anlamda korumaları hem de toplumumuza sağlıklı nesiller katmak yönünde destek olmaları önem arz etmektedir. Devletimizin aldığı tedbirlere vatandaşlarımızın da katkı sağlamasını bekliyorum." diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise 22-27 Nisan tarihlerini kapsayan 1.Dünya Aşı Haftasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşılanmanın desteklenmesi amacıyla 2005 yılından beri Avrupa Aşı Haftası olarak kutlanırken bu yıl 53 ülkenin katılımıyla dünya genelinde yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Pehlivan, hafta boyunca aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplum farkındalığının artırılması, 5 yaş altı eksik aşılı, aşısız çocukların aşılanmalarının tamamlanması, aşı programına yeni eklenen Hepatit A ve suçiçeği aşılarına toplumun dikkatinin çekilmesi, gelinen başarı düzeyinin devam ettirilmesi ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılmasının amaçlandığını kaydederek, bu kapsamda hafta boyunca sektörler arası işbirliği, bilgilendirmeler, sosyal mobilizasyon faaliyetleri ve farklı etkinlikler düzenleneceğini dile getirdi.

Törende daha sonra hafta nedeniyle düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında birinciliği Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Sudenur Bozkır, ikinciliği Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Çaklı, üçüncülüğü Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Özlem Doruk elde ederken, kompozisyon dalında ise Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Muhittin Can Köksal birinci, Fatih Akdoğan ikinci, Kale Koçkaya İlköğretim kulu öğrencisi Selvinaz Karaca üçüncü oldu.

Resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sergilendiği toplantıda, kompozisyon dalında derece yapan öğrenciler de eserlerini seslendirirken, öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Aşı Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement