Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezinden Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezinden Yılsonu Sergisi

Gümüşhane\'de Halk Eğitimi Merkezinden Yılsonu Sergisi

Gümüşhane’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Yılsonu sergisi ve öğrenme şenliği’ düzenlendi.

01.06.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Yılsonu sergisi ve öğrenme şenliği' düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Yıl içerisinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere belgelerini verdikten sonra konuşan Vali Yavuz, Türk kadınlarına imkan ve fırsat verildiği zaman çok güzel işler başarabileceklerine her zaman inananların başında geldiğini belirterek, "Herkes yeter ki bir şeyler üretilsin gayreti içerisinde. Sizler talepte bulunur ve bu gayreti gösterirseniz işte böyle güzel sonuçlar elde ediyoruz" dedi.

Kursların insanların yeteneklerini geliştirmesi, öğrenmesi, öğrendiğini üretime geçirmesi ve böylelikle aile ekonomisine de katkı sağlamasını amaçladığını kaydeden Vali Yavuz, iki yıldır şehirde hep "turizm" dediğini belirterek, "Sizin burada ürettiklerinizi, eğer siz kuruşlandırıp, satıp parasını kazanamadıktan sonra hiçbir faydası olmadığını genel manada söyleyebiliriz. Faydası tabi ki olur sizin boş vaktiniz değerlenmiş olur, çeyizinizi hazırlamış olursunuz, bir hediye eşya hazırlamış olabilirsiniz falan ama şu haliyle yetmez. Bizim daha çok ekonomik zenginliğe kavuşmamız lazım. Gümüşhane'de böyle, Karadeniz Bölgesinde böyle Türkiye'de böyle. Fakir yardıma muhtaç toplumlar hep ezilen toplumlar bunu unutmayın" diye konuştu.

"ÜRETMEK İSTEYEN HERKESE DEVLETİMİZ DESTEK VERİYOR"

Vali Yavuz, iş kurmak isteyen özellikle ev kadınlarına devlet tarafından inanılmaz imkanlar sağlandığını vurgulayan Vali Yavuz, şunları söyledi: "Arzu ettikten ve istedikten sonra üretken hale geçmek isteyenlere devletimiz her türlü imkanı sağlıyor. Bunu bilelim. Geleceğimize daha sağlam, daha garantili bakalım. Çalışkan, bilinçli, şuurlu bir nesil ve her yönüyle dik duran bir millet. Öğrendiklerinizi unutmayın. Devam ettirin. Eğer imkanlarınız yetmiyorsa yetkililere gelin."

7 BİN 600 KURSİYER BELGE ALDI

Halk Eğitimi Merkezinde Sosyal ve Kültürel alanda 23 başlıkta açılan 211 kursa 5 bin 928 kursiyerin katıldığını, Mesleki ve Teknik alanda ise 56 başlıkta 86 kurs açıldığını ve bu kurslara 2 bin 265 kursiyer katıldığını kaydeden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş ise toplam 297 kurs açıldığını, 8 bin 193 kursiyerin kayıt yaptırdığını ve 7 bin 600 kursiyerin kursları başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yıl boyunca düzenlenen makine nakışı, el sanatları, giyim, iğne oyası, geleneksel el nakışları, cam süs eşyası yapımı, keçe aksesuar yapımı, filografi, dekoratif süsleme, ahşap boyama, gümüş takı işlemeciliği kurslarının ürünlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerini eşi ve protokol üyeleriyle birlikte tek tek inceleyerek bilgi alan Vali Yavuz, kursiyerleri tebrik etti.

Programın sonunda davetlilerin tamamına yöresel pestil herlesi ikram edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezinden Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement