Gümüşhane'de Halk Oyunları Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Halk Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Gümüşhane\'de Halk Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Gümüşhane'de halk oyunları yarışması düzenleneceği bildirildi.

20.07.2013 10:17

Gümüşhane'de halk oyunları yarışması düzenleneceği bildirildi.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası 20. Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında ilçeler, beldeler ve köyler arasında "Mahalli Halk Oyunları Yarışması" yapılacağını belirtti.

Halk oyunlarının, geleneksel yapı içerisinde süre gelen yaşam biçimini, inançlarını, sosyal değerlerini, duygu ve düşüncelerini hareket serisine çevirerek ritm eşliğinde ezgili veya ezgisiz anonim üretimlerle bireysel veya toplu olarak beden diliyle anlattığını ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Bu amaçla ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimiz oluşturacakları halk oyunları ekiplerinin listesini en geç 13 Ağustos'a kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne vermeleri gerekmektedir. Yarışmalar bar ve horon olmak üzere iki dalda yapılacak. Bar yarışması 15 Ağustos'ta, horon yarışması ise 16 Ağustos'ta festival alanındaki büyük sahnede yapılacak."

Aslan, yarışmalarda her ekibin kendi müzisyenini getireceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müzisyen bulma zorluğu yaşayan ekiplere müzisyen desteği festival komitesi tarafından yapılacaktır. Yarışmacı ekipler en az 7 kişiden oluşacak, üst sınır ise serbest olacak. Ekipler tek tip kıyafet olmak üzere istedikleri kıyafetle yarışmaya çıkabilecekler. Yarışmaya katılacak her ekibe katılım plaketi verilecektir. Her iki dalda birinci, ikinci ve üçüncü olan ekiplere kupa verilecektir. Ayrıca her iki ekibe 500 lira ödül verilecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Halk Oyunları Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement