Gümüşhane Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi Kuruldu

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) bünyesinde beşinci fakülte olarak Edebiyat Fakültesinin kurulduğu bildirildi.

03.01.2012 16:00

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) bünyesinde beşinci fakülte olarak Edebiyat Fakültesinin kurulduğu bildirildi.

GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde Bakanlar Kurulu'nun kararı ile beşinci fakülte olarak Edebiyat Fakültesinin kurulduğunu belirtti.

Edebiyat Fakültesi'nin ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrenci yetiştirmesinin yanında, üniversite bünyesinde bulunan diğer fakültelere de temel teşkil etmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Öncelikli olarak Edebiyat Fakültesi'nin Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanındaki diğer fakültelerimiz arasındaki entegrasyonu sağlayacağına inanıyorum. Gümüşhane ve çevresi gerek tarihi ve kültürel mirası bakımından ve gerekse yetiştirdiği edebiyatçı, tarihçi, araştırmacı ve yazar bakımından zengin bir geçmişe sahiptir. Bu nedenle Edebiyat Fakültemiz bölgemizin kültür, edebiyat ve tarih mirasının korunması ve geliştirilmesinde hayati önem taşıyacaktır. Edebiyat Fakültemiz bölgedeki sosyolog, tarihçi ve edebiyatçı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir fonksiyona sahip olacağı gibi ülkemizin söz konusu alanlardaki ihtiyacını da karşılayacaktır."

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement