Gümüşhaneli Dağcılar Limni Gölüne Kamp Kurdu - Son Dakika
Yerel

Gümüşhaneli Dağcılar Limni Gölüne Kamp Kurdu

Gümüşhaneli Dağcılar Limni Gölüne Kamp Kurdu

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü sınırlarında bulunan Altınpınar Limni Gölü mesire alanında kamp yaptı.

09.06.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü sınırlarında bulunan Altınpınar Limni Gölü mesire alanında kamp yaptı.

Bahar mevsiminin ardından önceki yıllarda olduğu gibi Haziran ayı başlarında zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle büyülü bir görüntü oluşturan göl kenarında 10 adet çadır kurarak bir gece konaklayan 19 sporcu şehrin stresinden uzak, doğayla iç içe bir gün geçirdi.

Gümüşhane kent merkezinde 37 kilometre uzaklıktaki bölgeye ulaştıktan sonra sis altında çadırlarını kuran sporcular daha sonra kamp ateşini yakarak geceye hazırlık yaptı.

Bin 880 metre rakımda sarıçam ormanları arasında bulunan 35 hektarlık B tipi mesire alanı olarak tescilli Altınpınar Limni Gölü çevresinde yürüyüşler ve foto safariler gerçekleştiren sporcular akşam yemeğinin ardından kampa katılan sanatçı Kerim Yılmazer'in sazıyla birlikte söylediği türkülere eşlik ederek geç saatlere kadar sohbet etti.

GÜDAK üyesi sporcular bir gecelik geleneksel hale getirdikleri çadırlı kampın ardından ertesi gün öğleden sonra stresten arınmış bir şekilde Gümüşhane'ye döndü.

Bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Altınpınar Limni gölünün doğa tutkunu ve şehrin stresli ortamından uzaklaşmak isteyenler için çok önemli bir dinlenme merkezi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda çektikleri yol çilesini bu yıl İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda çekmediklerini kaydeden Akbulut, etrafında çok sayıda otantik yayla bulunan Altınpınar Limni gölünün doğal güzellikleriyle kendisine hayran bıraktığını ifade etti.

Gölün heyelan sonucu oluştuğuna dair köy halkının bilgi aldıklarını dile getiren Akbulut, gerekli alt yapı çalışmalarının biran önce bitirilerek bölgenin Gümüşhane turizmine kazandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhaneli Dağcılar Limni Gölüne Kamp Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement