Gümüşhane'de Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Esnaf Odaları Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Ekmekte Hijyen ve Standart Eğitimi' sona erdi. Eğitim sonunda il genelinden 137 fırın çalışanına belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Ekmek yapan ve satan işletmelerde çalışanlar için geçtiğimiz Temmuz ayında yürürlüğe giren genelge ile zorunlu hale getirilen eğitimler GTSO tarafından sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirildi.
Katılımcılara temel gıda hijyeni, ekmek ve ekmek çeşitleri ile mevzuat konularında eğitimlerin verildiği program sonunda sertifika almaya hak kazanan 137 çalışan için GTSO toplantı salonunda tören düzenlendi.
Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane ekmeğinin Türkiye genelinde bir marka olduğunu belirterek, ekmeğin kültürün en önemli parçası olduğunu söyledi. Gümüşhane'yi ziyaret edip giden Bakanlardan bazılarının gittikten sonra Gümüşhane'de iken yediği ekmekten istediğini hatırlatan Vali Mayda, fırıncılara bu konuda teşekkür ederek yakaladıkları bu başarıyı sürekli artırmalarını istedi.
"HEP YILDIZLI PEKİYİNİN PEŞİNDE OLALIM"
'Öğrenciler pekiyi alırlar, biraz daha iyi olursa yıldızlı pekiyi alırlar. Biz hep o yıldızlı pekiyinin peşinde olacağız' örneğini veren Vali Mayda, özellikle son zamanlarda ekmeğin tartışılmaya başladığını belirterek, "Biz sağlıklı ekmek konusunda iddialı olacağız ve sağlıklı ekmek üreteceğiz. Tuzu olabildiğince asgari ölçüde kullanmalıyız. Hijyen çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bunun diğer sektörlere de yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Sebze, meyve, kasap sektörü gibi bu sektörlerde de olmalı. Yapılacak bir üretim faaliyeti insan sağlığı ile bire bir önemli. Nasıl doktorun yanlış bir ilaç kullanması, bir imamın yanlış bir hüküm söylemesi risk ise fırıncılar için de aynı şey geçerli." dedi.
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise konuşmasında Gümüşhane ekmeğinin Türkiye genelinde bilinen ve marka bir ekmek olduğunu belirterek, gittikleri her yerde bunun dillendirildiğini söyledi. Bu imajın zedelenmemesi için hijyen noktasında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Canlı, "Sadece il merkezinde günlük 20-30 bin ekmek üretiliyor. En ufak hata tüm sektörü etkiler. Bu tür eğitimlerde daha dikkatli olmayı öğretiyor." diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın da konunun hassas olduğunun altını çizerek, gıda güvenliğinin her yönüyle önemli olduğunu belirtti.
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise ilçelerde Halk Eğitim Merkezlerinde yapılan eğitimlerde esasın vatandaşın memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi. Fırıncılara hijyenle ilgili tüm bilgilerin verdiğini belirten Akçay, "Bundan sonrası sizin vicdanınıza kaldı. Bu işin birde takibi ve kontrolü var." dedi.
Törende söz alan sektör temsilcilerinden Kemal Ayan, fırıncıların vatandaşların gündüz ekmek yiyebilmeleri için hep gece çalıştıklarını belirterek fırın çalışanları için yıpranma hakkı istedi.
Program belge almaya hak kazananların sertifikalarının verilmesi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE
Son Dakika › Yerel › Gümüşhaneli Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?