Güneş Araçları Odunpazarı'nda - Son Dakika
Yerel

Güneş Araçları Odunpazarı'nda

Güneş Araçları Odunpazarı\'nda

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Odunpazarı Meydanı’nda bir etkinlik düzenledi.

06.06.2016 15:41

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Odunpazarı Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un yanı sıra Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu temsilcisi Prof. Dr. Nezih Orhon ve çok sayıda çevrecinin de katıldığı etkinlikte yenilenebilir enerjiye dikkat çekildi. Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, bu etkinliğe çevreye olan duyarlılıklarını göstermek için ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Odunpazarı Belediyesi olarak gençliğe ve gençliğin geleceği yönlendirmesine çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kurt, "Bugün dünyanın farklı bir uygulamayı gerçekleştirebileceğini gösteren sevgili gençlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Güneş enerjisinin insan yaşamına ve teknolojik yaşama girmesi hepimizin en büyük dileği. Eskişehir'deki bu yarışın, bu etkinliğin bütün dünyaya örnek olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Etkinlikte konuşma yapan bir diğer isim de BM Nüfus Fonu temsilcisi Prof. Dr. Nezih Orhon oldu. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası'nın hep beraber el birliğiyle bu etkinliği düzenlediklerini belirten Orhon, "Bu proje gelecek için alternatif enerjileri savunan bir proje. Burada, bu projeye gönül vermiş ekiplere bakacak olursanız güneş enerjili arabaların etrafındaki gençlerin bu projeye liderlik ettiğini göreceksiniz. Mesela dün harika bir yarış vardı Ankara'ya kadar ve Türkiye gerçekten bu konuda herhalde Asya'da Avrupa'da uzun mesafe güneş enerjisi araba yarışı etkinliğini yapan ilk ülke oldu. Eskişehir'in ev sahipliği yapması da çok önemli" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan Sun Qtolia'11 adlı güneş enerjisiyle çalışan otomobiller Odunpazarı Meydanı'ndan start vererek şehir içinde tur attı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneş Araçları Odunpazarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement