Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisinden KTO'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisinden KTO'ya Ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisinden KTO\'ya Ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo, Kayseri Ticaret Odasını ziyaret etti.

05.06.2014 16:01  Güncelleme: 16:09

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo, Kayseri Ticaret Odasını (KTO) ziyaret etti.

Kayseri Ticaret Odasına yapılan ziyarette konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, "Ülkeler arasında mal, hizmet, uluslararası sermaye akımları ve teknolojik gelişimin hızlı bir şekilde artması, serbestleşmesi ve bunun bir ekonomik gelişme halinde yorumlanmasına globalleşme dendiğini artık bilmeyen kalmamıştır. Bu durumun gerekliliği olarak ülkeler arasında ekonomik, kültürel, sosyal ve daha birçok alanda ilişki kurulması artık zorunluluk haline gelmiştir.

Bu salonda bir araya gelmemiz ve birbirimizi anlamaya çalışmamız da, aslında küreselleşmenin bizlere kattığı bir değerdir, diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Akmermer ayrıca, "İkili ilişkiler geçmiş zamanlarda da kurulmakta, ülkeler arasında ticaret ağırlıklı faaliyetler gerçekleştirilmekteydi. Şimdilerde ise bu durum daha kuvvetli ve yoğun bir şekildedir.

Bizler günümüzde belirli hedefleri bulunan ve bunları gerçekleştirme adına ortaya koyduğu tüm çabası dünya ülkeleri tarafından saygıyla karşılanan, Türkiye'nin önemli bir şehrinin, Kayseri'nin ticaretini temsil eden kişiler ve kuruluşlar olarak, ülkenizle olan ilişkilerin daha da ileri noktaya gitmesi arzusundayız" diye konuştu.

'Ülkemizin ve şehrimizin Güney Afrika Cumhuriyeti ile karşılıklı ticaretine ilişkin bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum' diyen Akmermer, "Türkiye'nin ülkenize yaptığı 2013 yılı ihracatının 600 milyon dolar civarında olduğu ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden yapılan ithalatımızın ise 1,5 milyar dolar civarında gerçekleştiği görülmektedir. 2014 yılı verilerine baktığımızda ise Haziran ayına kadar olan kısımda Türkiye'nin, ülkenize 180 milyon dolar ihracat ve 286 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdiği hesaplanmıştır. Ülkelerimiz arasındaki ticarete baktığımızda rakamların aşağılarda kaldığı gerçeği ile yüzleştiğimizi ayrıca ifade etmek istiyorum. Bu rakamların her iki ülke açısında da yetersiz olduğu kanaatimizi belirtiyor ve ticari ilişkilerimizi daha üst noktalara taşımak adına elimizden gelen katkıyı vermeye hazır olduğumuzu da söylemek istiyorum. Şehrimizden, ülkenize 2013 yılında 3 milyon 600 bin dolarlık ihracat ve 4,1 milyon dolar civarında da ithalat yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo ise, Kayseri'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Güney Afrika cumhuriyeti ile Türkiye'nin ticaretinin çok eski yıllara dayandığını söyledi. Khumalo ayrıca, Güney Afrika Cumhuriyetine yatırım yapılması noktasında Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Akmermer ile komite başkanlarına ülke ile ilgili bilgiler verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisinden KTO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement