Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, DÜ'de - Son Dakika
Yerel

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, DÜ'de

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve beraberindeki heyet, Düzce Üniversitesini ziyaret etti.

25.09.2014 19:39  Güncelleme: 08:30

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve beraberindeki heyet, Düzce Üniversitesini (DÜ) ziyaret etti.

Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Irakli ve eşi Irena Garibashvili'nin de yer aldığı ziyarette konuşan Dumbadze, DÜ'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Gürcistan'daki ilk özel üniversitenin kurucularından biri olarak canlı üniversite ne demek iyi bilirim" diyen Dumbadze,  "Burada güler yüzlü, misafirperver insanları bir arada görünce çok mutlu oldum. Gürcistan Hükümeti olarak DÜ'de görevlendirmek üzere en iyi hocaları seçtik. Ben de bilimsel alanda konferans vermeye her zaman hazırım. Bizi her zaman dost ve arkadaş olarak görmenizi dilerim" ifadesini kullandı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da bilimsel ve ekonomik deneyimlerini, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için kullandıklarını anlattı.

Kültürel zenginliklere ev sahipliği yapıp, 20'den fazla dil ve şivenin konuşulduğu Düzce'de yaşadıkları için çok şanslı olduklarına dikkati çeken Şerifoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zenginliği koruyabilmek ve etkinliğini arttırabilmek adına birçok projeye ev sahipliği yapıyoruz. Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün oluşturulmasında, bu rüyanın gerçek olmasında, halkımızın desteği, Gürcistan'dan gelen hocalarımızın çabaları ve iyi yürekleri hep yanımızda oldu. Bu çok önemli projenin oluşturulmasında hükümetinize, akademik personelinize ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Küçük bir yerleşkede üç binayla kurulan üniversitemiz bugün birçok binada 11 fakülteye, 50 akademik birime ve 20 000 öğrenciye sahip.

Yerel problemlere getirdiğimiz akılcı ve etkin çözümlerle ilimizin ve bölgemizin refahının arttırılmasına katkıda bulunuyoruz."

DÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü

Karşılıklı hediyeleşmenin ardından Gürcü heyet, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrencilerle bir araya geldi.

Dumbadze, burada yaptığı konuşmada filolog olduğunu kaydederek,  "Öğrenciler, bu bölümleri seçerek kocaman bir hazineye sahip olacaklardır. Gürcü dilini okumak ve öğrenmek, aynı zamanda çok zengin 'Gürcü kültürünü tanımak ve öğrenmek' demektir" diye konuştu.

Büyükelçi Garibashvili de DÜ'deki dil eğitiminin Gürcistan-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesine çok büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, "Burada yetişen gençler ileride Gürcistan ve Türkiye arasında kurulacak ilişkilerde en önemli elçilerimiz olacaklardır" değerlendirmesinde bulundu. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, DÜ'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement