Güroymak Belediyesi Asri Mezarlığında Yoğun Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Güroymak Belediyesi Asri Mezarlığında Yoğun Çalışma Başlattı

Güroymak Belediyesi Asri Mezarlığında Yoğun Çalışma Başlattı

Bitlis’in Güroymak Belediyesi ilçede bulanan Asri Mezarlığında büyük bir peyzaj, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması başlattı.

21.06.2016 18:55

Bitlis'in Güroymak Belediyesi ilçede bulanan Asri Mezarlığında büyük bir peyzaj, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması başlattı.

İlçede bulunan en büyük mezarlık olma özelliği taşıyan Asri Mezarlığı Güroymak Belediye Fen İşleri ekiplerince komple bir düzenlemeye tabi tutuldu. Mezarlığa ilk olarak 2 bin 600 metrekare parke taşı döşenirken; 1200 metre tül bordür taşı da ayrıca döşendi. Mezarlık alanında yollar açılarak, mezar ziyaretlerinde ya da defin işlemleri esnasında vatandaşların daha rahat edebilmesi için modern bir görünüme kavuşturuldu. Mezarlık alanda yeşillendirme çalışması yapan belediye ekipleri aynı zamanda yeni ağaçlar dikerek mezarlık alanın daha da yeşil olması sağlandı. Mezarlığın hemen yanında bulanan Mezarlık Cami'sinin etrafında da peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları yine belediye ekipleri tarafından yapıldı.

Yapılan çalışmaya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Emin Özkan, "Asri Mezarlığının baştan sona yoğun bir çalışmanın yapılmasının projelerimiz içinde yer aldı.Ölülere saygının toplumumuzun en belirgin özelliğidir. Diğer çalışmalarımız gibi bu mezarlık çalışmasıyla da Norşin halkının büyük beğenisini topladık" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güroymak Belediyesi Asri Mezarlığında Yoğun Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement