Hadis-İ Şerif'ler Ahşapa İşleniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hadis-İ Şerif'ler Ahşapa İşleniyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Hadis-İ Şerif\'ler Ahşapa İşleniyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır ahşap yakma ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, Hadis-i Şerif'leri ahşap üzerine işlemeye başladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır ahşap yakma ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, Hadis-i Şerif'leri ahşap üzerine işlemeye başladı.

Kaligrafi yazıyı ahşap yakma sanatı ile birleştirdiğini belirten Gülsar, yaptığı işlemeli Hadis-i Şerif'lerin vatandaşlar tarafından da oldukça beğenildiğini söyledi. Gülsar, "En az 3-5 yıllık kuru ağaçların üzerine işleme yapıyorum. Hadis-i Şerif'leri ahşaba işlememde yapmış olduğum sanata ayrı bir güzellik katıyor. Hadis-i Şerif'i ahşaba işlemem ortalama 2 günümü alıyor. Ayrıca ahşap yakma işlemi bittikten sonra isteğe göre yazılara renkte veriyorum. Ahşap işlemesinin ardından yapılan renklendirme ise ahşap yakma sanatına ayrı bir estetik katıyor" dedi.

Gülsar, yapmış olduğu ahşap yakmaların fiyatının ise 50 TL'den başlayarak işlemesine göre değiştiğini sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA