Hakkari'de Dilencilik Sorunu - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Dilencilik Sorunu

Hakkari\'de Dilencilik Sorunu

Batıda gelip Hakkari’de dilenenlere yöre halkı sert tepki gösterdi.

16.03.2015 10:45

Batıda gelip Hakkari'de dilenenlere yöre halkı sert tepki gösterdi.

Suriye'deki iç savaştan kaçtıkları iddia edilen ve şehrin en işlek caddelerinde dilenen kadın ve çocuk sayısında her geçen gün artış yaşandığı belirtildi. Bir süre önce harekete geçen Hakkari Belediye Başkanlığı ve Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ekipleri, çarşı merkezinin en işlek caddelerinde dilenen kadın ve çocukları toplayarak şehrin değişik mahallelerinde kendilerine ev tahsis ederek gıda ve giyim yardımda bulunmuştu. Yetkililer dilenenlere uyarıda bulunarak, dilenmeleri halinde ise il dışına çıkartılacaklarını söylemişti. Yetkililerin önlem almasına rağmen yaklaşık iki aydır Pagan Caddesi'ni mesken tutarak dilenmeyi sürdüren ve ismi öğrenilemeyen 60 yaşındaki bir kadının rahat tavırları ise dikkatlerden kaçmadı. İlde düzenlenen yürüyüşlerde bile kaldığı yeri terk etmeyen yaşlı kadını gören vatandaşlar ise, dilenenlerin acilen şehirden çıkartılmasını istediler.

"HAKKARİ'NİN YERLİSİ ASLA DİLENMEZ"

Hakkari'de dilenen hiçbir ailenin olmadığını belirten vatandaşlar, yardıma muhtaç olan ailelere gerek valiliğin gerekse belediyenin yardım eli uzattığını belirttiler. Vatandaşlar, "Suriye'deki iç savaştan kaçarak gelen aileler için gerek Hakkari halkı gerekse ilgili kurumlar üzerine düşen görevi yaptı. Kamyonlar dolusu yardımlar toplanarak Suriye'deki Kürt bölgesine gönderildi. Ancak Hakkari'ye gelip dilenen kişiler, çocuklarını da kullanarak duygu sömürüsü yapıyor. Bunlar Suriye'de kaçıp da gelen aileler değildir. Batıda gelen bu dilencilerin acilen şehirden çıkartılması gerekiyor. Çünkü Hakkari'nin imajını zedeliyorlar. Burada aç ve açıkta olan ailede olabilir, ancak bu aileler asla dilenmez. Batıdan ilimize gelenler bu dilenenlerin yöre halkından olduğunu zannediliyor. Oysa bu doğru değildir. Bu dilenen dilenci şebekesinin il dışına çıkartılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, şehirde dilenerek geçimlerini sağladıkları iddia edilen ailelere gerekli yardımları sağladıklarını belirterek, son günlerde batıda gelip Hakkari'nin cadde ve sokaklarında dilenenlere yönelik bir operasyon düzenleyeceklerini ifade ettiler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Dilencilik Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement