Halepçe Katliamı'nın Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Halepçe Katliamı'nın Yıl Dönümü

Halepçe Katliamı\'nın Yıl Dönümü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, 27 yıl önce binlerce Kürdün kimyasal silahlarla katledildiği Halepçe Katliamı’yla ilgili bir açıklama yayınladılar.

16.03.2015 14:47

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, 27 yıl önce binlerce Kürdün kimyasal silahlarla katledildiği Halepçe Katliamı'yla ilgili bir açıklama yayınladılar.

İİHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan tarafından yapılan açıklamada, dün Halepçe'de bugün de Şengal ve Rojava'da Kürtlere yönelik soykırımların durdurulmasını istedi. İHD olarak Türkiye'nin 16 Mart gününü 'Kürt Soykırım Günü' olarak tanımasını beklediklerini kaydeden Çağlayan, Saddam Hüseyin rejiminin özellikle Enfal Operasyonu kapsamında amaçladığı ve gerçekleştirdiği suçların soykırım suçu olduğunu belirtti. 16 Mart'ın Saddam Hüseyin rejiminin Irak Kürdistan'ında Enfal Operasyonu kapsamında başta Halepçe olmak üzere Kürt şehirlerinde gerçekleştirdiği soykırımın anma günü olduğunu ifade eden Çağlayan, bu soykırım ile Irak Kürdistan'ının Kürtlerden arındırılması hedeflendiğini söyledi. Çağlayan, Enfal Operasyonu'nda 180 ile 210 bin Kürdün katledildiğini dile getirerek, Halepçe Katliamı'nın acısı dinmemişken IŞİD çeteleri 2014'ün Ağustos ayında Ezdi Kürtlere yönelik soykırım girişiminde bulunulduğunu, binlerce Kürt kadınının kaçırılıp katledildiğini belirtti.

Kendinden olmayan herkesime saldıran IŞİD'in son olarak Kaboni'de bir katliam yapma çabasında iken büyük bir direnişle karşılaştığını kaydeden Çağlayan, Kürtlere yönelik soykırım tehdidinin halen ortadan kalkmadığını söyledi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halepçe Katliamı'nın Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement