Halk Ekmek İlk Günden Belediyenin Elinde Patladı - Son Dakika
Yerel

Halk Ekmek İlk Günden Belediyenin Elinde Patladı

Halk Ekmek İlk Günden Belediyenin Elinde Patladı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından dün dualarla açılışı yapılarak satışa sunulan Aydın Halk Ekmek, beklenen ilgiyi görmedi.

03.08.2013 16:22

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından dün dualarla açılışı yapılarak satışa sunulan Aydın Halk Ekmek, beklenen ilgiyi görmedi. Aydın'daki büfelere gönderilen ekmekleri elde kalırken, şehirde inceleme yapan Aydın Fırıncılar Odası, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun halk adını kullanıp halkın parasını çarcur etmeden bu yanlıştan dönmesini önerdi.

Bir büfede dün akşama kadar sadece 16 ekmeğin satıldığını ve sistemin halka hizmetten ziyade halkın parası ile seçim önü puan toplama gayretinden başka bir şey olmadığını iddia eden Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Halk ekmeğin Aydın halkının malı olan Aydın Belediyesi'ne uğrattığı paranın yarısı ile ihtiyacı olana bedava ekmek dağıtılsa belediye şimdikinden daha fazla zarar uğratılamaz. Dün sadece satış elemanına hasılatın en az 3 katı para ödendi" dedi. Aydın Belediyesi Halk Ekmeğin fiyatını belirledikten sonra Aydın'da ekmek fiyatının düştüğünü belirten Belediye Başkanı Çerçioğlu, ilk gün 1500 ile 1800 arasında ekmek satıldığını bayramdan sonra üretime 10 bin ekmek ile devam edeceklerini söyledi.

"AKIL HOCALARI YANLIŞ YAPTIRIYOR"

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun aslında esnafın yanında olan biri olduğunu fakat yaklaşan seçim öncesi akıl hocalarının kendisine büyük yanlışlara sürüklediğini ve bazen siyasi hırslar yüzünden insanların yanlış yapabildiğini kaydeden Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Önceki Belediye Başkanımız Sayın İlhami Ortekin de benzer bir hareketle Aydın'a bisiklet yolu yapacağım diye yoları demir yığınına döndürdü. Kamu malına zarara uğradı. Sayın Başkanımız Özelm Çerçioğlu bunları söktü attı da herkes kendisine 'Allah razı olsun' dedi. Aydın'da halk ekmek fırını da durum böyle giderse seçimden sonra bisiklet yolları gibi belediye daha fazla zarar uğratılıp kamu malının siyaset uğruna çarçur edilmemesi için sökülüp atılır" dedi.

"HULİSİ BAŞKAN 5 BİN EKMEĞİ BİZ VERELİM BU YANLIŞA GİRMEYİN DEDİ, AMA DİNLEMEDİ"

Fırınların 50 kuruşa ekmek sattığı Aydın'da halk ekmek adı ile belediyenin de 50 kuruşa ekmek satmasının siyasetten başka bir şey olamayacağını ve halka fayda vermek adına yapılan bu işin kamu malına dolayısıyla halka verdiği zararın faydasından çok daha büyük olduğunu iddia eden Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu akşam oturup bir hesap yapsın. Halka kaç liralık fayda sağlarken kamu malına dolayısıyla belediyeye kaç lira zarar vermiş görsün. Sonra akıl hocalarının söyledikleri ile bu mübarek günde vicdanının sesi aynı şeyi söylerse Aydın Belediyesine zarar vermeye devam etsin. Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Hulusi Akşit ile bu işe girişmeden yanına gittik. Hulusi Başkanımız 5 bin ekmek biz bedava verelim dedi. Yine dinlemedi" diye konuştu.

"SATIŞ ELEMANINA VERİLEN ÜCRET, HASILATIN EN AZ 3 KATI"

Dün başlayan halk ekmek satışlarının ardından hem kendisi araştırma yaptığını hem de bazı vatandaşlarla görüştüğünü belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Dün 3 bin ekmek üretildi. ve bu ekmekler birkaç kasa ile satış noktalarına gönderildi. Bu büfelerde birer eleman var. Sabahtan akşama kadar mevsim şartlarına göre ısıtıcı veya soğutucu kullanılıyor. Satılan ekmek 15 veya 20'yi geçmiyor. 12 saat çalıştırdığın bir elemana günlük 30 TL yevmiye versen sigortası ve sosyal hakları hariç, 20 ekmeğin parasının tamamını elemana verdiğin gibi Aydın Belediye Başkanı bu bir elemanın günlük 20 TL'ye yakın zararını nereden karşılıyor. Ben de halkım, halkı çok düşünüyorsa su saati okumasından bile her vatandaştan 1 TL para alıyor. Bunu kaldırsın, fahiş su fiyatlarını düşürsün. Hüseyin Aksu dönemindeki aşevleri ve fırınlar yemlik oldu. Bunları düşünsün" diyerek Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun seçim önü ekmekle siyaset yapmamasını istedi.

"AMACIMIZ HALKIN EN UYGUN FİYATA EKMEK YEMESİ"

Aydın'da halk ekmeğin ilk gününde 1500 ile 1800 arasında ekmeğin satıldığını ve henüz ustaları deneme aşamasında olduklarını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Dün ful bir gün satışa çıkartmadık. ilk gün 1500 ile 1800 arasında ekmek satışı oldu. Ful kapasitemiz günlük 30 bin. Şimdilik hem ustalara bakıyoruz. Ekmeklerimiz gayet güzel, hijyenik ve sağlıklı. Ramazan Bayramından sonra ful kapasite çalışacağız. Bayramdan sonra günlük ilk etapta 10 bin ekmek çıkartacağız. Satışa göre bu rakamı 15 bin 20 bin gerekirse 30 bin ekmek üretimine yükselteceğiz. Biliyorsunuz Aydın Belediyesi Halk Ekmek fiyatını 50 kuruş olarak belirleyinceye kadar Aydın'da ekmek 75 kuruş idi. Biz fiyat belirledikten sonra bazı fırınlar ekmek fiyatını 50 kuruşa çekti. Aydın'da asgari ücretle çalışan 7-8 nüfuslu aileler çok ve günlük 5-6 tüketiyorlar. Biz vatandaşların aile bütçesine de katkı sağlamak istiyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Ekmek İlk Günden Belediyenin Elinde Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement