Halka Açık Sağlık Konferansı - Son Dakika
Yerel

Halka Açık Sağlık Konferansı

Halka Açık Sağlık Konferansı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde "Meme ve Yumurtalık Kanserleri" konulu halka açık konferans düzenlendi.

10.05.2012 12:55

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde "Meme ve Yumurtalık Kanserleri" konulu halka açık konferans düzenlendi.

Meme ve yumurtalık kanserleri hakkında kadınları bilgilendirmek amacıyla Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi işbirliği ile düzenlenen konferansta, konunun uzmanı hekimler tarafından sunumlar yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hastane Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak bu tür konferanslara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dr. Yıldırım, önümüzdeki süreçte kamuoyunda bilinç oluşturmak ve farklılık meydana getirmek amacıyla sosyal sorumluluk programları kapsamında bu tür etkinlikleri artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Orhan Gürer de bu tür organizasyonların halkın bilinçlendirilmesi açısından çok yararlı olduğunu ifade etti.

MEMEDER Başkanı Sema Gülez'in dernek çalışmalarını anlatmasının ardından Pembe Hanım Derneği Kurucu Üyesi Cevahir Asuman Yazman; derneğin kuruluşu, çalışmaları ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte Doç. Dr. Neslihan Cabioğlu, "Kanser nedir, meme kanserlerinin belirtileri ve gelişimi, erken tanı yöntemleri, teşhisi, meme kanserinde tedavi, kendi kendini muayene ve mamografi" konularında bilgiler verirken, Prof. Dr. Alper Sevinç, "Yumurtalık kanserleri, teşhisi, tedavi seçenekleri" konularında bilgiler sundu.

Sunumların ardından Oya Kösemen ve Emine Lebe, yumurtalık ve meme kanseri konularındaki deneyimlerini paylaştı. Konferans katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halka Açık Sağlık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement