Halkbank'ın Hedefi Her Şeyi Kazanmak" - Son Dakika
Yerel

Halkbank'ın Hedefi Her Şeyi Kazanmak"

Halkbank\'ın Hedefi Her Şeyi Kazanmak"

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Bernardi: "Halkbank her zaman önemli amaçlar için mücadele eden bir takım. Bu takımın hedefi her şeyi kazanmaktır" "İşimi buraya gelerek tamamlamadım. Halkbank'a gelerek asıl işime başlamış oldum" "Benim felsefem çok açık. Antrenmanda çalışmadan maçta.

25.09.2014 11:13

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Lorenzo Bernardi, başkent ekibinin her zaman önemli amaçlar için mücadele ettiğini belirterek, "Bu takımın hedefi her şeyi kazanmaktır" dedi.

İtalyan başantrenör Bernardi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halkbank'tan önce bir Polonya ekibine imza attığını ancak yaşanan bir takım anlaşmazlıklar üzerine kontratını feshettiğini söyledi.

Transfer sezonunun sonlarına doğru Halkbank'tan teklif aldığını anlatan Bernardi, başkent ekibinin Avrupa'nın en önemli takımlarından birisi olduğu için Türkiye'nin yolunu tuttuğunu vurguladı.

2001 yılında "yüzyılın voleybol oyuncusu" seçilen Bernardi, Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Halkbank her zaman önemli amaçlar için mücadele eden bir takım. Bu takımın hedefi her şeyi kazanmaktır. Günden güne takımın üzerine bir şeyler koyarak Halkbank'ı istediği hedeflere ulaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Halkbank'a yenilmişti

Geçen sezon Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel'i çalıştırırken, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Halkbank'a yarı finalde yenildiklerini hatırlatan İtalyan antrenör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maça çıkmadan önce oyuncularıma 'Avrupa'nın en güçlü takımlarından birine karşı oynayacaksınız' demiştim. Şu anda bu takımın antrenörüyüm. Halkbank, benim için varış noktası değil, başlangıç noktası. Ben işimi buraya gelerek tamamlamadım. Halkbank'a gelerek asıl işime başlamış oldum. Buraya gelmemde etkili olan şeylerden birisi de Polonya takımıyla ortaya koyduğum başarıdır. Oyuncular gibi bizler de günden güne kendimizi geliştirmeliyiz."

Bernardi'nin felsefesi

"Bizim gibi her şeyi kazanmak amacıyla kurulu çok takım var" diyen Bernardi, hedeflerine ulaşmak için antrenmanlarda çok çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

İtalyan antrenör, Halkbank'ın kadrosunun yenilendiğine değinerek, geçen sezonki ile mevcut takım arasında bazı farklılıkların bulunduğunu kaydetti.

Takımın geçen sezon birbirini tanıyan oyunculardan kurulu olduğuna dikkati çeken Bernardi, "Son iki sezon birlikte oynamış 4 yabancı oyuncu vardı. Ancak şu an yeni bir takımla çalışıyoruz. Benim felsefem çok açık. Antrenmanda çalışmadan maçta bir takım şeylerin kendiliğinden olacağını beklemek büyük bir yanılgıdır. Oyuncularımla ilk buluştuğum toplantıda da bunu dile getirdim. Eğer maçta iyi oynamak istiyorsak antrenmanda bunun gereklerini yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Çok zor bir gruptayız"

Bernardi, Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'dan Sir Safety Perugia, Fransız Tours VB ve Belçika'nın Nolika Maaseik takımlarıyla eşleştiklerini anımsatarak grupla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Çok zor bir grupta olduğumuzu söyleyebilirim. Perugia, çok kuvvetli bir takım. Pasör çaprazları, smaçörleri, orta oyuncuları son derece deneyimli. Bunlar herkes tarafından bilinen oyuncular. Fransa'nın Dünya Şampiyonası'nda nasıl oynadığını izleyecek olursak bunun kulüplerine de doğrudan yansıdığını görmüş olacağız. Dolayısıyla Tours da bizim için önemli bir rakip olacak. Üçüncü rakibimiz Nolika Maaseik ise yıllardır üst üste Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım. Çok zor bir grupta yer aldığımızın bilincindeyiz."

"Sokolov çok önemli bir oyuncu"

"Hedeflerinize ulaşmak için mevcut kadro yeterli mi" sorusuna, "Avrupa'da diğer takımlara baktığımızda göze çarpan bazı isimler var ama ben genellikle kendi ekibime odaklanmayı tercih ederim. 'Karşı takımda niye o varda bizde yok' şeklinde bir takım yorumlara girmem. Çalışıp kazanmayı tercih eden bir antrenörüm" yanıtını veren Bernardi, yeni transferleri Tsvetan Sokolov'a da özel bir parantez açtı.

Bernardi, Bulgar oyucu Sokolov'un dünyanın en iyi pasör çaprazları arasında gösterildiğini vurgulayarak, "Çok önemli, çok etkili bir oyuncu. Halkbank, pasör çaprazı pozisyonu olarak geçen seneden daha iyi bir konumda. Fakat siz de takdir edersiniz ki bütün oyuncular her zaman gelişime açık olmalıdır. Sokolov'un bulunduğu noktadan memnunum ancak çalışırsak daha iyi bir noktaya geleceğinden de eminim" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halkbank'ın Hedefi Her Şeyi Kazanmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement