Haram-Helal İlaç Tartışması - Son Dakika
Yerel

Haram-Helal İlaç Tartışması

Haram-Helal İlaç Tartışması

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr.

23.07.2013 18:38

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, gündemde tartışılan haram-helal ilaç konusuna değinerek, "Bu hekim bir kalp damar cerrahı, yeri geldiğinde bir hastasına bir domuz kalbi kapağı takabiliyor, bir hekim gerçekten bunları tartışmalı mıdır" dedi.

Afyonkarahisar'ın yaşanan gelişmeler ile ülke gündemini oluşturan kentlerin başında geldiğini kaydeden Demirkırkan, kentte yaşanan gelişmelerin Afyonkarahisar'ın ismini iyi duyurmadığını öne sürdü. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen haram-helal ilaç konferansı hakkında da açıklamalarda bulunan CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, şunları söyledi:

"Son olarak kentimizdeki devlet hastanesinde yapılan bir konferans ses getirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İlker Alat tarafından yapılan bu konferans ilk değildi. Daha önce de gıdada haram ve helal ilişkisi ile hayvan kesimlerinde boğazlamanın önemi hakkında bir konferans var. Bunların nerede yapıldığı önemli. İnsanların haram ve helal ilişkisi ile ilgili bir şey söyleyemeyiz. İnsanların dini düşüncelerine saygılıyız. Benim vurgulamak istediğim şey bu tür konuların neden devlet hastanesinin konferans salonunda ve bir hekim tarafından yapıldığıdır. Bu hekim bir kalp damar cerrahı, yeri geldiğinde bir hastasına bir domuz kalbi kapağı takabiliyor veya kalp kapağını onarırken domuzdan üretilmiş malzemeleri kullanabiliyor. Bir hekim gerçekten bunları tartışmalı mıdır? Tartışılacak ortam burası mı olmalı?"

Konferansı veren doktorun, hastalara yaptığı müdahalelerin bu tablodan sonra araştırılması gerektiğini söyleyen Demirkırkan, şunları söyledi:

"Bu doktorumuzun hastaları acaba haram katkı maddeli ilaçları bıraktılar mı? Bıraktılarsa hastaların sağlığında bir risk oluşmuş mudur? Bunlara da bakmak gerekiyor. Bizler hekim olarak ilk önce insan sağlığını düşünmeliyiz. Bunu düşünürken de hastaların algılamalarını doğru oluşturmak zorundayız. Ben onu kullanmam deme lüksüne sahip değiliz. Yoksa biz de mi üfürükle tedavi edeceğiz. Hastane yönetimi Sağlık Bakanlığı'nın da onayıyla bu konferansı veren doktor arkadaşımıza idari soruşturma açtılar. Peki, bu soruşturma açılana kadar konferansın broşürlerini hazırlayanlar kimdi? Bu konferansın yapılacağı yeri tahsis edenler kimdi? O konferansın haberini devlet hastanesinin resmi sitesine koyanlar kimdi? Bunlar aynı sağlık kuruluşunun yöneticileri değil miydi? Ayrıca İstanbul'da yapılacak 'helal ve sağlıklı ürünler' konferansına soruşturma açılan doktorun konuşmacı olarak davet edilmesi de manidardır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haram-Helal İlaç Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement