Hastaneye Sünnet Polikniliği - Son Dakika
Yerel

Hastaneye Sünnet Polikniliği

Hastaneye Sünnet Polikniliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

22.08.2013 12:47

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumulupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binasına sünnet polikniliği açılacağını söyledi.

Ekici, yaptığı açıklamada, "Sünnet bir çocuğun erkekliğe geçişinin ilk aşaması ve başlangıcıdır. Sünnet basit bir olay değildir, cerrahi bir ameliyat olarak kabul etmek gerekir. Sünnet öncesi, sünnet esnasında ve sonrasında yapılan hatalar çocuğu psikolojik yönden, fiziki gelişmesini ve fonksiyonlarını ömür boyu etkilemektedir.

Aileler çocuklarını hiçbir zaman 'seni sünnet yaptırırım, pipini kestireceğim' gibi sözlerle korkutmamalıdır. Çocuklarının anlayabileceği sözlerle sünneti anlatarak onlara yardımcı olmalı, sünnet korkusunu gidererek sünnete hazırlamalıdırlar.Sünnette yapılan bazı hatalar kişinin cinsel hayatını ömür boyu etkilemektedir. Onun için sünneti ehil kişiler yapmalıdır. Elektrikli aletler, lazer gibi teknolojiler sünnette kullanılmamalıdır. Klemplerle ve dikişli olarak yapılan sünnet en emniyetli sünnettir. Sünnet olmadan önce herhangi bir hastalığın olup olmadığı özellikle kanama bozukluğu olan bir kan hastalığının bulunup bulunmadığını mutlaka sünnet yapana söyleyiniz.Tıbbi mecburiyet yoksa çok küçük yaşta sünnet yaptırılmamalıdır. Çocuğun sünneti anlayabilecek yaşta olması daha iyidir. Onun için 5-6 yaşından sonra sünnet olması önerilir. Sünnetten sonra çocukların psikolojik ve bedensel yönden daha iyi geliştikleri gözlemlenmiştir. Sünnet, penisi enfeksiyon ve kanser riskinden de korumaktadır. Yani sünnet olan Müslüman ve Yahudi toplumlarında penis enfeksiyon ve kanser oranı daha düşüktür.

Bütün bunları düşünerek Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Ek Hizmet binasında sünnet polikliniği açtık. Çocuğunu sünnet ettirmek isteyen bütün ailelerin buraya müracaatını bekliyoruz" diye konuştu.

Ekici, polikniliğin 26 Ağustos 2013 tarihinden hizmete sunulacağını sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastaneye Sünnet Polikniliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement