Hatay'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Adli Yıl Açılışı

Hatay\'da Adli Yıl Açılışı

Hatay Valisi Lekesiz: “Hatay, zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacaktır”

03.09.2013 17:29

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay, zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacağını bildirdi.

Vali Lekesiz,  adli yıl açılışı dolayısıyla bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, içerisinden geçilen zor süreçle ilgili olarak toplumsal dinamiklerin ferasetli, basiretli ve sağduyulu yaklaşımda bulunduklarını kaydetti.

Bir devlet, millet hukukun üstünlüğü ilkesini yeterince hayata geçirememişse, yeterince özümseyememişse o ülkedeki demokratik yapının ve ekonomik dokunun istenildiği kadar güçlü olamayacağını ifade eden Lekesiz, hukuk devleti ilkesinin hemen her alandaki gelişmenin temelini teşkil ettiğini kaydetti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da yargısal başarının, insan haklarının, kişi hak ve özgürlüklerinin ön planda olduğu taktirde anlam kazanacağını belirtti.

Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl ise gerek hukuk alanında gerekse sosyolojik anlamda ülkenin zor günler yaşadığını, bu zor günleri birlik ve beraberlikle aşılacağını kaydetti.

Törene CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement