Hatay'da Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın

Hatay\'da Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'da, vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle camilere akın etti. TOKİ Rasulullah Camisi'nde bir araya gelen Hataylılar, dualar ederek depremlerde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okudu. Vatandaşlar, depremin yarattığı üzüntüyü dile getirerek, daha güzel bir gelecek temennisinde bulundu.

06.02.2024 20:02  Güncelleme: 03:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kent olan Hatay'da vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın etti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle camilere akın etti. TOKİ Rasulullah Camisi'nde bir araya gelen Hataylılar, ellerini semaya açarak dualar etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Mevlid-i Şerif okunarak depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

"Bu depremi yaşamayan bilemez"

Kandil dolayısıyla camiye geldiğini ifade eden Abdurrahim İpek, "Bu depremi yaşamayan bilemez. Çok üzüntülü bir durum. İnsanların maddi ve manevi kayıpları var, çok üzücü bir durum. Miraç Kandili dolayısıyla camiye geldik, ibadetlerimizi yapıp dualarımızı edeceğiz" diye konuştu.

"İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız"

İbadet etmek üzere camiye gelen İsmail Sağbaş isimli vatandaş, "6 Şubat'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun. Bizlerde ibadetlerimizi yapmaya geldik, inşallah her şey daha güzel olur. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız" ifadelerine yer verdi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'da Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement