Hatay'ın Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerine ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı - Son Dakika
Yerel

Hatay'ın Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerine ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı

Hatay\'ın Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerine ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı

Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerindeki eksiklikleri gidermek ve halkın taleplerini karşılamak amacıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından ağır ceza mahkemesi kurulması kararı alındı. Yargının etkinliği ve verimliliğini artırmak için yapılan çalışmalar sonucunda ülke genelinde 12 ilçeye 22 adet ağır ceza mahkemesi kurulması planlandı.

03.04.2024 13:21

Hatay'ın Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerine ilk kez ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı.

Dörtyol ve Reyhanlı'da büyük eksikliği olan ve avukatlar ile vatandaşların yoğun isteği doğrultusunda iki ilçe adliyesinde ağır ceza mahkemesi kurulma kararı Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından onaylandı.

2024 yılında yargının etkinliği ve verimliliğinin artırılması ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 38. Maddesinin 1/a bendi ile 5235 sayılı adli yargı ilk derece mahkemeleri ile bölge adliye mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkileri hakkında kanunun 9. Maddesi uyarınca, bölgelerin coğrafi durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda Hakimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşleri ile birlikte ülke genelinde 12 ilçeye 22 adet ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'ın Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerine ağır ceza mahkemesi kurulması kararlaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement