"Hayal Bile Edilmemiş Hizmetler İçin Adayım" - Son Dakika
Yerel

"Hayal Bile Edilmemiş Hizmetler İçin Adayım"

"Hayal Bile Edilmemiş Hizmetler İçin Adayım"

Bursa Barosu'nda önümüzdeki ay yapılacak seçimler için Ekrem Demiröz'ün ardından mevcut başkan Zekeriya Birkan da adaylığını açıkladı.

18.09.2012 18:10

Bursa Barosu'nda önümüzdeki ay yapılacak seçimler için Ekrem Demiröz'ün ardından mevcut başkan Zekeriya Birkan da adaylığını açıkladı.

Bursa Barosu'nda 14 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesi adı ön seçimle belirlenen 'Önce Hukuk Platformu' adayı Ekrem Demiröz'ün adaylığını açıklamasının ardından 'Baroda Değişim Grubu' adayı olan mevcut Başkan Zekeriya Birkan da tekrar göreve talip olduğunu söyledi. Başkan oluşuyla Türkiye'de bir ilkin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Birkan, "Hepinizin bildiği gibi ülkemizde başkanı ayrı, yönetimi ayrı listelerden seçilmiş başka bir baro bulunmamaktadır. Bugün tüm olumsuzluklara rağmen geçen dönem aday olurken vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. Yeni adliye binasının yerini Otosansit'ten alarak BUTTİM bölgesine taşıdık. Tüm uğraşlarımıza rağmen maalesef adliye binasının inşaası konusunda geç kalınmıştır. Ancak çok kısa bir süre sonra projeleri tamamlanan adliye binasının inşaatı başlayacaktır. Bursa'ya yakışan yeni adliye kompleksi baromuzun görüşleri doğrultusunda BUTTİM'e inşa edilecektir" dedi.

Avukatlara TOKİ iş birliğiyle ev sahibi yapma sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Birkan, "Teşebbüslerimiz sonucu bu taleplerimiz de karşılık buldu. Yer tahsisi yapıldı ve daire tipleri belirlendi. Bölgenin imar planları yapılmasından sonra 1-2 ay içerisinde bu evlerle ilgili talep toplanmasına başlanacak. TOKİ iş birliğiyle 500 meslektaşımızı ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bir buçuk yıllık başkanlığımız döneminde başarılı çalışmalar yaptık. Burada ise bugün sizlerle daha önce yaptığımız görüşmeler, istişareler neticesinde şahsımı Baroda Değişim Grubu'nun başkan adayı olarak göstermenizin gururunu paylaşmak istiyorum. Hiç bir ideolojiye angaje olmadan, hiçbir siyasi görüşün arka bahçesi olmadan, daima hukuktan, hürriyetlerden, demokrasiden ve adaletten taraf olarak mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Birkan, yeni adliye kompleksinin yanına ayrı bir bina olarak 2-3 bin metrekare kapalı alana sahip bir baro sarayı yaptıracaklarını müjdeledi. Birkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni dönemde, yeni ekibimizle beraber Bursa Barosu tarihinde görülmemiş, hayal bile edilmemiş hizmetler yapmak istiyoruz. Gerek dünya, gerek Türkiye, gerekse Bursa'da Bursa Barosu'na kayıtlı avukat olmanın onurunu sizlerle paylaşacağız. Herkesi, her meslektaşımızı kardeşimiz bilip dayanışma içinde olacağız ve kucaklayacağız".

Başkan Birkan'ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Murat Eryılmaz, Olcay Göçüm, Adem Baştürk, Sibel Özbudak, Volkan Aksu, Engin Durgun, Seda Afşar Memiş, Çağatay Aygün, Şerafettin Yavuz, Emine Karadayı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hayal Bile Edilmemiş Hizmetler İçin Adayım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement