Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, hayat boyu öğrenmenin, Mevlana'nın ve Yunus Emre'nin hayat felsefesini anlamaktan geçtiğini söyledi.
Biçerli, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Paneli'nde yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmeyi toplumsal, kişisel kavramlarla hayat boyunca bilgi ve becerilerini öğrenerek geliştirme biçimi olduğunu kaydetti.
Hayatın sürekli öğrenmeyle geçtiğini ifade eden Biçerli, şöyle konuştu:
"Hayat boyu öğrenme biçimi Mevlana ve Yunus Emre'nin hayat felsefesini anlamaktan geçer. Hayat boyu öğrenme, istihdam ve gelir değildir. Yaşlanmama teknolojiye ayak uydurma, güne adapte olmaktır. Bir toplumun bireyleri ne kadar okursa, ne kadar eğitilirse o kadar hayata adapte olur. Hayat boyu öğrenmede değişim ve çağa ayak uydurmak önemlidir. 1700 yıllara kadar mesleki alanda bir değişim yaşanmamıştır. Bu tarihlerde buhar makinesinin bulunmasıyla teknoloji alanında hızlı bir değişim ve gelişim yaşanmıştır.
Hayat boyu öğrenme kitleleri değil, kişiyi ön plana çıkaran bir programdır. Kişilerin toplumda ön plana çıkması için de okumaları ve teknolojiye ayak uydurmaları gerekir. Biz bunu yapmıyoruz. Avrupa'da yetişkinlerde hayat boyu öğrenme oranı 9.1 iken Türkiye'ye geldiğimizde bu oran 2.9'a düşüyor. Biz bu oranları yüzde 2.9'dan yüzde 7-8'e çıkarmayı hedefliyoruz."
Muhabir: Fatih Doğan
Yayıncı: Deniz Açık - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Hayat Boyu Öğrenme Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?