"Hayata Hazırlık Projesi" Yarışması - Son Dakika
Yerel

"Hayata Hazırlık Projesi" Yarışması

Denizli'de özel bir eğitim kurumu, düzenlediği yarışma ile öğrencileri, günlük hayattaki işleri de öğreterek hayata hazırlıyor.

03.01.2012 18:20

Denizli'de özel bir eğitim kurumu, düzenlediği yarışma ile öğrencileri, günlük hayattaki işleri de öğreterek hayata hazırlıyor.

Özel Servergazi Fen Lisesi'nde öğrencilerin hayata hazırlanması için düzenlenen yarışmaya 120 öğrenci katıldı. Öğrenciler, patates ve elma soyma, düğme ve sökük dikme, dilekçe yazma, ütü yapma, kravat bağlama, tişört ve nevresim katlama, çivi çakma gibi alanlarda birbirleriyle yarıştı.

Öğrencilerin velilerinden oluşan jüri üyeleri tarafından belirlenen ve dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Müdürü Recep Ali Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayata Hazırlık Projesi"nin amacının öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek, gerekli beceriyi kazanmalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Yalçın, "Öğrencilerimize, kendi geleceklerini garanti altına alması, aile içi sağlıklı iletişimin temellerini atması, birey olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, el beceri ve ev işleri alanında yeteneklerini geliştirmesi yönünde sosyal bir proje uyguluyoruz" dedi.

Afrika'dan gelen ve okullarında öğrenim gören öğrencileri de yarışmaya dahil ettiklerini vurgulayan Yalçın, "Yarışmaya renk kattılar. Onların da evden uzak yaşam sürdüklerini düşünürsek, hayata hazırlanmaları için bu yarışma bir fırsat oldu" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Üyesi Feraya Yağcı da projenin, veli olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, çocukların sorumluluklarının farkına varıp özellikle ev işlerinin önemini kavrama açısından önemli olduğunu söyledi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Hayata Hazırlık Projesi' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement