Hayırsever Kadın, Hastaneye 47 Bin Liralık Bağışta Bulundu - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Kadın, Hastaneye 47 Bin Liralık Bağışta Bulundu

Hayırsever Kadın, Hastaneye 47 Bin Liralık Bağışta Bulundu

Afyonkarahisar'da görme engelli hayırsever bir kadın, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine 47 bin liralık bağışta bulundu.

06.12.2013 17:38  Güncelleme: 09:38

Bağışlanan parayla, safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazının duodenoskopi bölümü alındı.

Cihazın teslim töreninde konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Aslan, önemli bir tıbbi açığın kapatıldığını söyledi. Cihaz olmadığı için hastaların başka hastanelere gönderilmesinin de önüne geçileceğini ifade eden Aslan, cihazın alınması için gerekli ihale çalışmasının başladığı bir dönemde Belgiya Turunç'un kendilerine tıbbi bir cihaz alınması konusunda para bağışı yapmak için başvurduğunu anlattı.

Cihazı 47 bin liraya aldıklarını dile getiren Aslan, "Bu ünitedeki cihazların toplam bedeli 300 bin liraya yaklaşıyor. Bunun 47 bin lirasını Belgiya teyzemiz bağışladı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Yaşlılığa bağlı konuşma zorluğu çeken Belgiya Turunç, yakınları yardımıyla yaptığı açıklamada, en büyük dileğinin yerine geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Cihazın, safra yollarında ve pankreas kanalında tıkanma veya daralma oluşturarak, pankreatit (pankreas iltihabı) veya kolanjit (safra yollarında iltihap oluşması) gibi hayati tehlike oluşturan durumlara yol açabilecek taş, tümör veya kronik iltihap gibi problemlerin teşhisinde kullanıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever Kadın, Hastaneye 47 Bin Liralık Bağışta Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement